Prognoza meteo de 1 Decembrie. Ploi, lapoviţă, ninsoare şi vreme rece de Ziua Naţională a României. Ninsori slabe şi la Bucureşti

ANM anunţă vreme deosebit de rece în România de Ziua naţională, cu nori în jumătatea de sud a ţării, inclusiv la Bucureşti, şi însorită în restul ţării. În prima parte a zilei va ploua în Muntenia, local în sudul Moldovei și izolat în Oltenia. La munte, în sudul și estul Transilvaniei și în Subcarpații Moldovei, pe arii restrânse, vor fi ninsori slabe și lapoviță.

RomaniaTV.net
30 nov. 2019, 09:18
Prognoza meteo de 1 Decembrie. Ploi, lapoviţă, ninsoare şi vreme rece de Ziua Naţională a României. Ninsori slabe şi la Bucureşti

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va deveni variabil în vestul, nord-vestul și nordul țării, iar în rest va prezenta înnorări și, mai ales în prima parte a nopții, se vor semnala precipitații. În Dobrogea, pe arii extinse vor predomina ploile, în cea mai mare parte a Munteniei, local în sudul Moldovei și izolat în Oltenia va ploua și trecător se vor semnala precipitații mixte. La munte, în sudul și estul Transilvaniei și în Subcarpații Moldovei, pe arii restrânse, vor fi ninsori slabe și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest, în general cu viteze de 40…50 km/h, dar și la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală va depăși temporar 70 km/h, spulberând izolat zăpada. Temperaturile minime, mult mai coborâte față de noaptea precedentă, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului, se vor situa între -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua, iar în a doua parte a nopții vor fi condiții pentru lapoviță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO 1 decembrie. Procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul țării, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona subcarpatică a Munteniei, se vor semnala precipitații slabe mixte. Noaptea, cerul se va înnora treptat în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, dar numai izolat vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În zona de munte, izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la început în sud-est, iar din a doua parte a intervalului la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat, mai ales noaptea, în zonele joase se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va răci, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această perioadă a anului. Ziua, vor fi înnorări, iar în primele ore, trecător, vor mai condiții de ploaie slabă sau lapoviță. Noaptea, cerul va fi variabil și va crește probabilitatea de apariție a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.