Prognoza meteo de Crăciun 2021. Comandament de iarnă la Guvern, avertismentul premierului Ciucă pentru prefecţi

Temperaturile au scăzut mult în aceste zile, dar meteorlogii anunţă un Crăciun cu temperaturi pozitive. Chiar în acest context, premierul Ciucă a avertizat prefecţii că pandemia dublată de iarnă poate crea probleme majore.

23 dec. 2021, 11:40
Prognoza meteo de Crăciun 2021. Comandament de iarnă la Guvern, avertismentul premierului Ciucă pentru prefecţi

Prognoza meteo de Crăciun 2021.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, că fiecare dintre aceştia îşi dă seama de situaţia generată de pandemia de COVID-19, o situaţie care poate fi amplificată de situaţia meteorologică.

Ciucă a declarat la începutul videoconferinţei că este necesar să fie identificate eventualele probleme, pentru a se interveni din timp pentru rezolvarea acestora.  “Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră realizaţi complexitatea situaţiei generate de pandemia COVID-19, situaţia generată, amplificată de situaţia meteorologică, trebuie să recunoaştem că până în acest moment nu au fost probleme deosebite. Putem spune că vremea ne-a facilitat oarecum ansamblul de măsuri şi intervenţiile pentru care noi eram pregătiţi, dar totodată, am considerat că este necesar să desfăşurăm această activitate pentru a putea să identificăm eventualele probleme şi desigur să putem să intervenim, acolo unde este nevoie, din timp şi să nu fie necesar să ne pripim ca de multe alte dăţi când a trebuit să găsim soluţii de moment fără să fi anticipat. Cred că prin această activitate practic căutăm să anticipăm, să avem un set de instrumente pregătite în măsură ca, dacă situaţia o va impune, să se intervină”, a afirmat premierul Ciucă.

PROGNOZA METEO oficială de Crăciun şi Revelion. Ninsori doar la munte!
Prognoza meteo de Crăciun 2021. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor în România, în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 20 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

BMW cu doar doi cai putere după ce a rămas înzăpezit la munte VIDEO. Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion
CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

prognoza-4saptamani (16)

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toată țara.