Prognoza meteo de Paşte şi de 1 mai 2023. În ce zone va ploua în noaptea de Înviere

Meteorologii au anunţat că de Paşte şi de 1 mai, temperaturile vor fi mai scăzute decât mediile normale în această perioadă a anului în diferite regiuni ale ţării. De asemenea, în unele zone ar putea ploua.

11 apr. 2023, 09:24
Prognoza meteo de Paşte şi de 1 mai 2023. În ce zone va ploua în noaptea de Înviere
Vremea de Paşte şi Florii 2023

Prognoza meteo de Paşte şi de 1 mai 2023. În perioada sărbătorilor de Paște vorbim de o vreme caldă în toate regiunile, în special în jumătatea de sud-est, cu maxime cuprinse în general de la 22 până la 24 de grade, inclusiv în Capitală vom avea o vreme caldă, unde așteptăm maxime termice de 22 până la 24 de grade și este posibil să vorbim și de posibilitatea ca la nivel local să mai consemnăm și precipitații în cantități nesemnificative. De altfel, la debutul săptămânii pe care o vom începe, mai ales în zilele de 11-12 aprilie, este posibil să consemnăm precipitații însemnate cantitativ, în special în jumătatea estică”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.Prognoza meteo de Paște. Fenomene extreme la final de săptămânii, unde vor fi ploi violente. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâniPrognoza meteo de Paşte şi de 1 mai 2023. În unele zone va ploua

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 10 – 17 aprilie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nord-vestice, dar şi local deficitar în cele sudice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Ploi în rafală de Denii, lapoviţă la munte. Tunete şi fulgere în Săptămâna Mare

În săptămâna 17 – 24 aprilie, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud şi de sud-vest a ţării, precum şi la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitare în nord-vestul ţării. În rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum şi în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 1– 8 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo de Paşte şi de 1 mai 2023 – Meteorologul ANM a facut anuntul

Meteorologul Robert Manta a vorbit în direct despre cum va fi vremea în această săptămână dar și în noaptea de Înviere: „Avem ploi în partea de est, vreme mai de toamnă, cu vânt, nimic foarte grav. În restul țării, vreme destul de bună, poate chiar și maxime de 19 grade. Săptămâna pe care am început-o decurge bine din punct de vedere meteorologic, temperaturi plăcute, avem și vești mai bune, maxime spre 23 de grade.

Weekendul de Paște ne prinde cu temperaturi tot de 23 de grade, însă dimineață și seară ne așteptăm să fie și câteva reprize de ploaie. Avem o săptămâna decentă din punct de vedere meteorologic.

Temperaturile vor fi normale pentru aceaste perioade, între 15 și 20 de grade, și minimele sunt normale pentru această perioadă, minime pozitive în noaptea de Înviere. Vreme bună, ar fi putut să fie și mai rău, dar per total vreme bună și normală pentru luna aprilie”, a declarat Robert Manta.