Prognoza meteo de Revelion. Vreme anormal de caldă în ultima zi a anului. Unde va ploua

Prognoza meteo de Revelion. În ultima zi a anului, meteorologii anunţă vreme caldă în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-vest.

30 dec. 2021, 23:21
Prognoza meteo de Revelion. Vreme anormal de caldă în ultima zi a anului. Unde va ploua

Prognoza meteo. LA NOAPTE.

Cerul va fi noros și temporar va ploua slab, pe arii în general restrânse în vest și nord-vest și cu totul izolat în centru și nord-est. La munte se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mari, cu precădere în masivele nordice va ninge. Pe spații mici vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări din a doua parte a nopții la munte, în special la altitudini mari, cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În zonele joase de relief din sud și sud-est, local va fi ceață, trecător posibil asociată pe suprafețe mici cu burniță. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 4 grade.

Vremea în București. Cerul va fi noros și îndeosebi din a doua parte a nopții va fi ceață, trecător posibil asociată cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade.

Prognoza meteo VINERI

În Țară. Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-vest. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în nord-vest, local în nord și pe arii restrânse în restul teritoriului.

La munte precipitațiile vor fi sub formă de ploaie determinând topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini mari, cu precădere în masivele nordice vor fi mixte. Pe suprafețe mici, în nord-vest, se vor înregistra cantități de apă de 10…15 l/mp. În zonele joase de relief din sud și sud-est va fi ceață posibil asociată trecător cu burniță, local în primele ore ale zilei și pe arii restrânse noaptea.

Izolat se mențin condițiile de polei în orele dimineții, cu precădere în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, iar pe arii restrânse, și la viteze mult mai mici, ziua și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade.

Vremea în București. Cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale zilei și din nou, îndeosebi din a doua parte a nopții se va semnala ceață, trecător posibil asociată cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo. Cum va fi vremea în primele zile ale noului an 2022. Temperaturi peste limita normală

Prognoza meteo SAMBATA

În Țară. Vremea va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest vor fi înnorări persistente. Temporar va ploua, local în nord și pe arii în general restrânse în rest, cu precădere în centru și nord-est.

La munte, local se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, care vor determina în continuare topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini mari, vor fi mai ales precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, iar în zona înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

Intensificări ale vântului dar la cote mult mai reduse, vor fi temporar și în sud-vest, local în est și pe arii restrânse în centru, în timp ce, în restul zonelor va sufla slab și moderat. La începutul intervalului, în sud și sud-est, pe arii restrânse va fi ceață. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 13 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade.

Vremea în București va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima zi din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. La începutul intervalului va fi ceață.

Prognoza meteo DUMINICA

În Țară. Deşi în scădere față de intervalul anterior, valorile termice, în marea lor majoritate vor continua să se situeze peste cele normale datei, îndeosebi în jumătatea de sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului când trecător va ploua slab pe suprafețe mici în nord, nord-est și la munte.

Izolat, cu o probabilitate mai mare în Moldova vor fi depuneri de polei. În masivele nordice, la altitudini mari vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar ziua pe arii restrânse dar la viteze mult mai mici și în regiunile estice.

Pe alocuri, noaptea se va forma ceaţă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 6 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în București va fi predominant frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori mai mari decât cele normale. Cerul va fi mai mult senin, exceptând a doua parte a nopții când va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoara față de ziua anterioară va fi de 8…9 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Prognoza meteo LUNI

În Țară. În jumătatea nordică a țării vor fi înnorări în general persistente, iar local și temporar va ploua, în timp ce, în restul zonelor înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar pe suprafețe mici. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge.

Vântul va avea intensificări la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Merdionali, iar local dar la viteze mai mici și în regiunile nordice, centrale și sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. La începutul zilei vor fi nori joși sau ceață.

MARTI, MIERCURI, JOI

În Țară: Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii ianuarie în primele două zile în cea mai mare parte a țării, apoi valorile termice, vor scădea apropiindu-se de cele normale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, la început în jumătatea nordică a țării apoi și în restul zonelor.

Vremea în București va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în primele două zile, apoi valorile de temperatură vor scădea treptat apropiindu-se de cele normale. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere din a doua parte a intervalului.

Citeşte şi Rusia crapă de frig. Minus 61 de grade, cea mai scăzută temperatură din ultimii 39 de ani