Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna decembrie. În ultima lună din an, ne așteaptă o vreme cum n-am mai avut de ani de zile în România.

24 nov. 2022, 12:34
Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. În cea mai mare parte a lunii, respectiv între 6 și 21 decembrie, termometrele vor indica valori cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Abia în ultima săptămână a anului temperaturile vor coborî la 1-2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius. Primii fulgi de zăpadă i-am putea vedea abia în ultima zi a anului.

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

În prima săptămână din decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval. Acest lucru se va întâmpla, mai ales, în regiunile estice, sud-estice, nord-vestice și la munte. În restul țării, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Citeste si Prognoza minivacanţa 1 Decembrie. Director ANM: „Vreme caldă. Anul 2022 în top 5 cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice”

În săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. În plus, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022 va fi marcată de temperaturi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în înreaga ţară. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Meteorologii spun că sunt şanse minime să avem zăpadă de Crăciun. Se estimează că, în perioada 25-30 decembrie, temperaturile maxime vor fi cuprinse 4 şi 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -3 şi 0 grade.

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna 20-27 decembrie, valorile termice medii vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intramontane și în sud-estul extrem al țării.

Cu toate acestea, o abatere termică negativă mai accentuată este estimată pentru zonele de munte. În rest, temperaturile vor fi situate în jurul celor specifice acestei perioade din an. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul, în special în vestul și nord-vestul țării.

Citeste si Vremea se schimbă din nou, avem harta stratului de zăpadă. Anunţul făcut Elena Mateescu, directorul ANM

Cum va fi vremea de Revelion

În intervalul cuprins între 28 decembrie şi 3 ianuarie, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Temperaturile vor coborî la 1-2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius. Prima ninsoare ar putea cădea abia în ultima zi a anului.

Însă, o abatere termică negativă mai accentuată va fi în regiunile montane. Potrivit meteorologilor, în regiunile vestice și sud-vestice, regimul pluviometric va fi deficitar, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel specific perioadei.