PROGNOZA METEO. De vineri încep ninsorile

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă că, începând de vineri vor începe precipitaţiile în aproape toată, mai ales ninsori, care vor continua şi sâmbătă.

RomaniaTV.net
13 dec. 2018, 16:20
PROGNOZA METEO. De vineri încep ninsorile

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
În jumătatea sudică a țării cerul va fi variabil, local și temporar cu nebulozitate joasă, în timp ce în restul teritoriului
înnorările vor fi persistente. Pe arii restrânse în nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor cădea precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în extremitatea de nord-est a teritoriului și pe crestele montane, cu precădere ale Carpaților Orientali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade. În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, posibil cu nebulozitatea joasă sau ceață mai ales în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre -7…-6 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, vor fi înnorări temporare și se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord și nord-est, iar spre seară și în extremitatea sud-vestică a țării. NOAPTEA, CERUL VA FI MAI MULT NOROS ȘI SE VOR SEMNALA PRECIPITAȚII, ÎN GENERAL MODERATE CANTITATIV, PE ARII EXTINSE ÎN JUMĂTATEA SUD-VESTICĂ A ȚĂRII ȘI LOCAL ÎN REST. VA NINGE ȘI SE VA DEPUNE STRAT DE ZĂPADĂ, MAI CONSISTENT ÎN CARPAȚII MERIDIONALI, SUDUL CRIȘANEI, BANAT ȘI LOCAL ÎN OLTENIA ȘI MUNTENIA. CU O PROBABILITATE MAI RIDICATĂ ÎN REGIUNILE SUDICE, SPRE DIMINEAȚĂ NINSORILE SE VOR
TRANSFORMA PE SUPRAFEȚE MICI ÎN LAPOVIȚĂ ȘI PLOAIE ȘI SE VA PRODUCE POLEI. VÂNTUL va sufla slab și moderat, CU INTENSIFICĂRI ÎN A DOUA PARTE A INTERVALULUI ÎN SUD-VESTUL ȘI SUDUL TERITORIULUI, PRECUM ȘI ÎN ZONA DE MUNTE, CU VITEZE CE VOR DEPĂȘI LA RAFALĂ 65…70 KM/H ÎN SUDUL BANATULUI ȘI ÎN ZONA MONTANĂ AFERENTĂ PRECUM ȘI PE CRESTELE CARPAȚILOR MERIDIONALI.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat, iar în CURSUL NOPȚII VA NINGE, MODERAT CANTITATIV ȘI SE VA DEPUNE STRAT DE ZĂPADĂ. SPRE DIMINEAȚĂ, VA CREȘTE PROBABILITATEA CA NINSOAREA SĂ SE TRANSFORME ÎN LAPOVIȚĂ SAU CHIAR PLOAIE ȘI SĂ SE FORMEZE POLEI. VÂNTUL SE VA INTENSIFICA ÎN A DOUA PARTE A INTERVALULUI, CÂND RAFALELE VOR ATINGE ÎN JUR DE 40 KM/H. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant închisă și SE VOR SEMNALA PRECIPITAȚII ÎN CEA MAI MARE PARTE A ȚĂRII. ACESTEA VOR FI ÎN GENERAL ÎNSEMNATE CANTITATIV ÎN VESTUL ȚĂRII, PRECUM ȘI ÎN ZONELE DELUROASE ȘI MONTANE DIN REST, UNDE VOR PREDOMINA NINSORILE ȘI VA CONTINUA SĂ SE DEPUNĂ STRAT DE ZĂPADĂ, LOCAL CONSISTENT. ÎN DOBROGEA, CEA MAI MARE PARTE A OLTENIEI ȘI MUNTENIEI, IAR SPRE SEARĂ ȘI NOAPTEA ÎN PARTEA DE SUD ȘI SUD-EST A MOLDOVEI, PRECIPITAȚIILE SUB FORMĂ DE NINSOARE ȘI LAPOVIȚĂ SE VOR TRANSFORMA TREPTAT ÎN PLOAIE ȘI LOCAL SE VA PRODUCE POLEI SAU GHEȚUȘ. VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI TEMPORARE LA MUNTE, ÎN REGIUNILE SUDICE, SUD-ESTICE ȘI PARȚIAL ÎN CELE CENTRALE, CU RAFALE ÎN GENERAL DE PÂNĂ LA 45…50 KM/H, IAR PE CRESTE ȘI PESTE 60…70 KM/H.

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei și depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 și 6 grade, ușor mai ridicate în zona costieră a Dobrogei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă și TEMPORAR VOR FI PRECIPITAȚII, SUB FORMĂ DE LAPOVIȚĂ SAU NINSOARE UMEDĂ LA ÎNCEPUTUL INTERVALULUI APOI PLOAIE, CONDIȚII ÎN CARE, ÎN PRIMA PARTE A ZILEI SE POATE FORMA POLEI, IAR
STRATUL DE ZĂPADĂ SE VA TOPI. VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI TEMPORARE, CU RAFALE ÎN GENERAL DE PÂNĂ LA 45…50 KM/H. Temperatura aerului va urca ușor și treptat, de la -1 grad în orele dimineții până în jurul a 1…2 grade în cursul serii și al nopții.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține închisă și temporar se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ în jumătatea de est a țării. În Maramureș, iar în prima parte a zilei și în Crișana și Banat va ninge, la munte, în Transilvania și Oltenia vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte, în Muntenia vor fi ploi și trecător lapoviță și ninsori, în timp ce în Dobrogea va ploua. Pe arii restrânse în special în sud-estul Moldovei va fi polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud, sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -1 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, mai ridicate pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe spații mici îndeosebi în zonele joase din vest și centru se va forma ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține închisă și temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar noaptea posibil și lapoviță. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în Moldova și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, exceptând sud-estul unde în cursul zilei vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 4 grade. Trecător se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare închisă și trecător vor fi condiții de precipitații slabe. Vântul va sufla slab până la moderat.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

TENDINŢE MARŢI – JOI

ÎN ŢARĂ
În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât mediile multianuale ale perioadei. Mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare în sudul și sud-estul teritoriului.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în prima parte a intervalului.