Prognoza meteo de weekend. Oază de primăvară însorită sâmbătă, furtunile revin în forţă de duminică

Cerul va fi variabil la noapte, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de 1 grad. Izolat se va semnala ceață.
Filip Stan
10 mai 2024, 14:42
Prognoza meteo de weekend. Oază de primăvară însorită sâmbătă, furtunile revin în forţă de duminică

Prognoza meteo  SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în creștere în cea mai mare parte a țării și se vor situa în jurul normelor perioadei. Vremea va fi ușor instabilă după-amiaza în zonele montane și submontane, unde vor fi înnorări temporare, local averse și izolat descărcări electrice, iar astfel de manifestări vor fi posibile în a doua parte a zilei și seara pe arii restrânse în centru și sud. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, mai ales în jumătatea de nord a țării, unde pe alocuri va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. Spre dimineață, izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Temperatura aerului va crește ușor până la valori normale pentru această perioadă din an. Cerul va avea unele înnorări mai ales după-amiaza, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării se va răci. Îndeosebi în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, estul Banatului, sudul Transilvaniei, Carpații Meridionali și local Occidentali, precum și în zona submontană aferentă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și pe arii restrânse descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat de peste 20…25 l/mp. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Spre dimineață, izolat se va semnala ceață.

Elena Mateescu anunţă inversiune termică: „Începe de duminică, în toată ţara, inclusiv la Bucureşti”
BUCUREȘTI
Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă. Vor fi înnorări mai ales după-amiaza în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și în regiunile sud-vestice unde pe alocuri vor fi averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În rest, cerul va deveni variabil, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între -1 și 11 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Cerul va mai avea înnorări în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat. Cerul va fi temporar noros, îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar la deal și munte și cu totul izolat în rest vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai scăzute în zonele depresionare, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare mai rece decât normalul perioadei. Cerul va avea unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Prognoza meteo lunară: Când scăpăm de ploi, seceta se întoarce în iunie. DOCUMENT ANM
Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor menține ușor sub cele normale în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de ploaie va crește în ultimele două zile ale intervalului.

BUCUREȘTI
Valorile termice, îndeosebi cele diurne, se vor menține sub normele specifice perioadei. Vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales spre sfârșitul intervalului.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'