Elena Mateescu anunţă inversiune termică: „Începe de duminică, în toată ţara, inclusiv la Bucureşti”

Din nefericire, de duminică, vremea se schimbă din nou. Temperaturile vor scădea puternic, iar ploile vor cuprinde toată țara, iar episodul de instabilitate se prelungeşte şi săptămâna viitoare.
Filip Stan
09 mai 2024, 22:44
Elena Mateescu anunţă inversiune termică:
Avertisment meteo lansat de şefa ANM. Schimbare radicală a vremii, Elena Mateescu: "O masă de aer rece va traversa România"

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, anunță o nouă schimbare a vremii în România. Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima vreme, în România. Dacă zilele trecute temperaturile au scăzut, iar ploile și-au făcut simțită prezența în toată țara, iată că mâine și poimâine, temperaturile vor fi asemănătoare unei zile călduroase de vară în multe regiuni.

Din nefericire, de duminică, vremea se schimbă din nou. Temperaturile vor scădea puternic, iar ploile vor cuprinde toată țara. Elena Mateescu a explicat la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

Prognoza meteo. Soare cu dinţi în weekend. Norii se mai risipesc, iar temperaturile cresc uşor

”Vineri vom consemna valori care nu vor mai atinge mai mult de 22 de grade Celsius. Doar 20 de grade acum la Brăila și Jimbolia, în timp ce în Capitala avem 14…15 grade, și 14 grade pe litoral.

Sâmbătă contăm pe un ecart de temperaturi între 16 până la 22 de grade și sâmbătă temperaturi ușor în creștere, posibil să ne apropiem de pragul unei zile de vară, 24 de grade”, a explicat Elena Mateescu la A3.

România ar putea fi lovită de tornade. Climatologii avertizează: „Puneţi-vă centurile de siguranţă!”
”De duminică însă se va răcori în majoritatea regiunilor țării, astfel încât temperaturile, la începutul săptămânii următoare, cel puțin până la mijlocul acesteia, să înregistreze limite cuprinse între 14 până la cel mult 22…23 de grade și minime destul de coborâte, mai ales în depresiuni, acolo unde este posibil să consemnăm cel mult 12 grade. În partea de vest vom avea 12…13 grade, iar în capitală doar 8…9 grade”, a mai spus meteorologul ANM.

 

Florinela Georgescu, ANM: Așteptăm ca episodul de instabilitate să se mai prelungească  

Vremea se va menține instabilă în zilele viitoare, însă vor fi diferențe de la o zi la alta în privința intensității fenomenelor și a ariilor afectate, a declarat directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu „Vremea se va menține instabilă în zilele viitoare, însă vor fi diferențe de la o zi la alta în privința intensității fenomenelor și a ariilor afectate (…). Mâine, deși în diminuare, vor mai fi manifestări de instabilitate tot mai degrabă în partea de vest, sud-vest a teritoriului, urmând ca ziua de sâmbătă să aducă o ameliorare din acest punct de vedere. Duminică, însă, din nou posibil averse pe arii destul de extinse”, a declarat directoarea executivă a ANM.

„Din punct de vedere termic, pentru că pomeneați faptul că vremea este rece pentru perioada în care ne aflăm, ne vom menține cu temperaturi comparabile și mâine. Poate sâmbătă, în ideea unor mai puține precipitații, un cer mai degajat, să avem o ușoară creștere a temperaturilor astfel încât maximele de sâmbătă să se încadreze între 18 și 24 de grade”, a adăugat Florinela Georgescu.

Întrebată dacă și săptămâna viitoare va fi în aceeași notă, Florinela Georgescu a explicat: „Din păcate, așteptăm ca episodul de instabilitate să se mai prelungească, să avem în continuare și temperaturi ușor mai scăzute decât normalul. Sigur, ne deranjează faptul că vremea nu este grozavă, dar pe de altă parte să luăm lucrurile bune, și anume faptul că, atunci când nu aduc probleme, ploile acestea sunt totuși binevenite pentru asigurarea rezervei de apă în sol”.

„Partea rea constă în faptul că ploile cu caracter torențial pot aduce inundații rapide – de altfel, există în vigoare un cod hidrografic vizând aceleași zone ca și codul galben, privind posibilitatea de apariție, cum spuneam, a inundațiilor rapide și a creșterilor de debite”, a mai spus Florinela Georgescu.

 

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Clădirea unică din România construită de Arsenie Boca. Se află într-un loc special, unde puțini știu să ajungă
Capital.ro
Dezvăluire BOMBĂ despre Traian Băsescu. Ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
Maria Constantin, cu sânii la vedere în public. Le-a tăiat respirația tuturor cu bustul generos
DailyBusiness
Un drum cerut de români, mai aproape de realitate! Ce se întâmplă cu investiție de miliarde
Adevarul
Câți bani au luat Bettyshor și Roxana ca să fie bătute măr de un bărbat. Reacțiile presei internaționale
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Drama câștigătorului Românii au Talent. Boala care l-a măcinat mult timp
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Trei români luați de ape în Italia după ce au fost surprinși îmbrățișați: Salvatorii îi caută fără încetare după ce cotele râului, în mijlocul căruia se aflau, au crescut considerabil
Capital.ro
Anunț pentru toți românii care au permis de conducere. Noua regulă se aplică începând cu luna iunie
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
RECRUTARE în ARMATĂ! România caută peste 10.000 de SOLDAȚI și VOLUNTARI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'