Prognoza meteo de weekend. Temperaturi de vară, dar și furtuni cu grindină și vijelii la final de săptămână

Vremea se încălzește din nou, dar vom avea parte și de furtuni cu grindină și vijelii. În unele zone din țară ploile vor fi abundente și există riscul de inundații.

19 mai 2023, 14:50
Prognoza meteo de weekend. Temperaturi de vară, dar și furtuni cu grindină și vijelii la final de săptămână

Prognoza meteo. La noapte, în prima parte a nopții, pe suprafețe mici, în special în sudul, vestul țării și la munte vor mai fi nori, averse și descărcări electrice, apoi cerul se va degaja, iar înnorările vor mai persista doar în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 16 grade. Izolat se va semnala ceață.

În BUCUREȘTI, cerul va fi variabil în primele ore, apoi mai mult senin. Vântul va sufla slab pănă la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 11 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 20 și 28 de grade și minime între 6 și 16 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, la munte, local în Transilvania, Moldova, Oltenia și pe suprafețe mai mici în celelalte regiuni. Izolat aversele vor fi torențiale și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei, la munte, în regiunile sudice, sud-estice și pe arii restrânse în centru și nord-est (viteze la rafală în general de 40…50 km/h).

BUCUREȘTI. Vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 26…28 de grade și o minimă de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile pentru averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h.

Citește și: Ciclonul care a devastat Italia vine tăvălug peste România. Elena Mateescu anunţă „ploi torenţiale şi grindină”

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, la munte, în Transilvania și pe alocuri în celelalte regiuni. Pe arii restrânse aversele vor fi torențiale și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, cu precădere ziua, local la munte, în regiunile sudice, sud-estice și pe suprafețe mai mici în centru și în nord-est (viteze la rafală în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade. Noaptea, izolat, se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, dar în a doua parte a zilei temporar va avea unele intensificări (viteze la rafală de până la 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în regiunile vestice, sudice, la munte și izolat în rest. Aversele vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni spre 3 grade. Izolat, noaptea, va fi ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere după-amiaza și seara, local la munte și pe suprafețe mai mici în zonele joase de relief. Izolat ploile vor fi torențiale și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime în general între 4 și 14 grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.