Prognoza meteo de weekend. Val de căldură peste România. Temperaturi de vară după zilele ploioase

După zilele răcoroase şi ploiase, în weekend vremea se încălzeşte în toată ţara. Duminică, termometrele vor indica până la 28 de grade în sudul ţării, inclusiv la Bucureşti. Saptamana viitoare insa ploile revin in majoritatea zonelor si vor fi furtuni puternice.

21 mai 2021, 17:34
Prognoza meteo de weekend. Val de căldură peste România. Temperaturi de vară după zilele ploioase

Prognoza meteo de weekend. La noapte cerul va fi variabil în regiunile nordice și nord-vestice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Izolat, vor fi condiții de ceață.  În Bucureşti, cerul se va degaja treptat devenind mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo de weekend. De sâmbătă scăpăm de ploi şi vremea se va încălzi în toată ţara

Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească, urmând astfel a se înregistra temperaturi normale pentru această dată. În regiunile vestice, nordice și centrale, vor fi înnorări temporare și mai ales după-amiaza și noaptea, pe suprafețe mici se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar la intensități mai mici și în vest, nord și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Izolat, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească, urmând a se înregistra valori termice normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Prognoza meteo 17 – 30 mai. Zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu zile mai răcoroase şi ploi la începutul intervalului

Prognoza meteo de weekend. Procesul de încălzire continuă şi duminică

În regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și la munte, temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales din a doua parte a zilei vor fi perioade în care local se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări tempoare în a doua parte a intervalului, când doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, unde va sufla cu peste 70 km/h, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Temperaturi în creştere în toată ţara. Cum va fi vremea la începutul verii

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Trecător cerul va avea înnorări și pe alocuri vor fi averse însoțite de descărcări electrice, în primele ore ale intervalului în sudul și sud-estul teritoriului, apoi îndeosebi la munte, în vest și în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în prima parte a intervalului în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei, iar în cea de a doua în Banat, Moldova, dar mai ales la munte, pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă, deși valorile termice vor scădea față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.