PROGNOZĂ METEO. Disconfortul termic va fi în creştere în acest weekend

Vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază în zonele de câmpie, unde și disconfortul termic va fi în creștere. Weekendul acesta cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări la munte, iar spre seară se vor semnala adverse.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 15:11
PROGNOZĂ METEO. Disconfortul termic va fi în creştere în acest weekend

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vestul țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, mai coborâte, spre 9 grade, în depresiuni.

BUCUREȘTI

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14….16 grade.

SAMBATA

ÎN ȚARĂ

Vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază în zonele de câmpie, unde și disconfortul termic va fi în creștere. În cursul zilei cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări la munte, iar spre seară și noaptea, treptat, în vestul, nordul și parțial în centrul țării, înnorările se vor accentua și local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 și 22 de grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO lunară. Cum va fi vremea până pe 10 august

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare frumoasă, dar călduroasă la amiază, când disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

DUMINICA

ÎN ȚARĂ

Vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale, dar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, ziua în vest, nord și centru, iar seara și noaptea mai ales în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…19 grade în nord și 34…36 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 7…8 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei, dar seara și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse, posibil moderate cantitativ. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Citeşte şi: Director ANM: Record de avertizări Cod roşu de vreme severă emise în lunile iunie-iulie

LUNI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va răci și în sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud și est, unde, mai ales în prima parte a zilei, se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în special în estul țării și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări îndeosebi în prima parte a zilei, când temporar vor mai fi averse, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

MARTI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona de munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în sud-est și, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade. 

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE MIERCURI, JOI ȘI VINERI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general apropiată de normal sub aspect termic. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în cursul după-amiezilor în zona de munte, iar la sfârșitul intervalului și în regiunile nordice.

BUCUREȘTI

Vremea se va încălzi, devenind normală termic pentru această dată și va fi predominant frumoasă. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă


loading...