PROGNOZA METEO. Scăpăm de ploi! Temperaturi maxime de 26 de grade în Capitală

Temperaturile se mai încălzesc în mare parte din teritoriul României, fiind înregistrate și 25 de grade. În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile din București vor ajunge și la 26 de grade Celsius și vor coborî până la 14.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 15:48
PROGNOZA METEO. Scăpăm de ploi! Temperaturi maxime de 26 de grade în Capitală

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, precum și în regiunile nordice, dar numai cu totul izolat va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 7 și 15 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

În BUCUREȘTI, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 10….12 grade.

Duminică, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte și în regiunile nord-estice, iar spre sfârșitul intervalului și în cele vestice, unde pe arii restrânse, trecător, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, noaptea, la munte și în sud-vestul extrem al țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 25 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile intramontane şi 16…17 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

În BUCUREȘTI, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Luni, în regiunile vestice şi sud-vestice vremea va fi normală termic, înnorările se vor accentua treptat, aria ploilor se va extinde începând din orele după-amiezii și, local, se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, iar cerul variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud-est, unde numai pe arii restrânse va ploua slab; spre seară şi noaptea, înnorări mai persistente şi, pe alocuri, burniţă sau ploi slabe vor fi în regiunile estice şi centrale, precum și la deal și munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona de munte, precum și, temporar, în sud-vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Banat și 27 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

În BUCUREȘTI, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Marți, vremea va fi răcoroasă în vest şi sud-vest, chiar rece pentru această perioadă din an în Banat, în vestul Olteniei şi la munte, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate şi local peste cele normale. Cerul va avea înnorări persistente în vest, în nord-est şi la munte şi temporar accentuate în celelalte regiuni. Va ploua în toată ţara, iar în jumătatea de vest se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În sud, sud-est şi centru vor fi local şi manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi, posibil, grindină). În zona montană, la altitudini de peste 1500 m, mai ales seara şi noaptea, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla tare la munte, unde vor fi rafale de peste 80…100 km/h în masivele cele mai înalte, dar se va intensifica temporar şi în celelalte zone, cu viteze ce vor depăşi local 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Banat și 24…25 de grade în Bărăgan, vestul Dobrogei şi pe alocuri în Moldova; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

În BUCUREȘTI, deşi în scădere uşoară, valorile diurne de temperatură se vor situa în continuare peste cele normale ale perioadei, cu o maximă în jurul a 22 de grade. Începând din orele după-amiezii, înnorările se vor accentua și vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. Temperatura minimă va fi de 6…8 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea va fi rece în nordul şi nord-vestul ţării, unde în cursul zilei vor fi înnorări, local ploi şi intensificări ale vântului, precum şi în zonele montane unde vântul va continua să sufle tare la începutul intervalului când la altitudini mari, cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi mai fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi răcoroasă; cerul va fi variabil, ploile se vor semnala izolat, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în Maramureş și local în Transilvania şi 19 grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și mai ridcate pe litoral. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

În BUCUREȘTI, vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…19 grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

DE JOI PANA SAMBATA În vestul, centrul şi nordul ţării, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului vor fi valori termice în jurul celor normale pentru mijlocul lunii octombrie. Va ploua pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest şi cu caracter local şi temporar în celelalte regiuni.