PROGNOZA METEO. Două zile cu furtuni în mare parte din ţară. Temperaturi ridicate şi disconfort termic în sud

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă în mare parte din ţară. Se anunţă ploi şi vijelii în următoarele ore în mai multe judeţe din centrul şi nordul, estul şi sud-vestul ţării. Temperaturile vor ajunge până la 34 de grade în sudul și centrul Munteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. 

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 11:40
PROGNOZA METEO. Două zile cu furtuni în mare parte din ţară. Temperaturi ridicate şi disconfort termic în sud

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în general instabilă în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și mai ales în cursul zilei se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse, în primele ore ale intervalului în regiunile vestice, iar seara și noaptea și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi de la 21 de grade în Maramureș, până la 34 de grade în sudul și centrul Munteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Minimele termice se vor încadra între 10 și 21 de grade. Mai ales spre sfârșitul nopții, în zonele joase îndeosebi din centrul teritoriului, pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, dar va deveni în general instabilă mai ales spre orele serii și la începutul nopții, când înnorările se vor accentua, iar probabilitatea pentru intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în regiunile sud-estice și la munte, iar
seara și noaptea în nord și nord-est, dar numai izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar la începutul intervalului, trecător și în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime vor fi de la 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 21 de grade pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 15 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

În sudul și sud-estul țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel vremea va fi călduroasă,
pe arii restrânse caniculară. În regiunile nordice și nord-estice, precum și la munte cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales ziua, când izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată, iar în rest se va menține mai mult senin. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu viteze în general de 60…70 km/h, dar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramureș și în jur de 35 de grade, în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, iar cele minime, în general, între 9 și 19 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă în regiunile sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil, în nordul,
nord-estul țării și la munte și mai mult senin în rest. Cu totul izolat în extremitatatea de nord vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 8 și 19 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.