Prognoza meteo duminică 27 noiembrie 2022. Cum va fi vremea până la finalul lunii

Astăzi vom avea parte de temperaturi obișnuite pentru această perioadă a anului. Cele maxime vor fi cuprinse în general între 3 şi 9 grade, anunţă meteorologii.

26 nov. 2022, 13:37
Prognoza meteo duminică 27 noiembrie 2022. Cum va fi vremea până la finalul lunii
Prognoza meteo duminică 27 noiembrie 2022. Cum va fi vremea până la finalul lunii

Prognoza meteo duminică 27 noiembrie 2022. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei.

DUMINICĂ

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, unde probabilitatea pentru nebulozitate joasă va fi ridicată la începutul și sfârșitul intervalului, iar în rest va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații -izolate ziua și pe arii restrânse noaptea. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, mixte în cea submontană și ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona costieră. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri va fi ceață. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi normale pentru sfârșitul lunii noiembrie, cu o maximă de 7-8 grade și minima de 1-2 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului, trecător, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață mai ales dimineața.

Citeşte şi: Val de aer polar peste România. Cum va fi vremea de Crăciun

LUNI

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde pe arii în general restrânse vor fi precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, mixte în cea submontană și predominant ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului, în Bărăgan și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa în general între -5 și 3 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri va fi ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în continuare apropiate de normele perioadei. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă de 0-2 grade. Înnorările vor persista și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

MARTI

În sudul și în estul țării, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă; va ploua temporar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, în Carpații Meridionali și Orientali local va ninge, iar în Dealurile Subcarpatice vor fi trecător și precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul țării, cu viteze mai mari pe litoral și în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în vestul Carpaților Meridionali. Temperatura aerului va avea valori în marea lor majoritate apropiate de cele normale (doar cele din timpul nopții fiind mai ridicate decât în mod obișnuit în regiunile sudice); astfel, maximele se vor încadra în general între 3 și 10 grade, iar minimele între -4 grade în nord-vest și 6…7 grade pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de 35…45 km/h, mai ales noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

MIERCURI

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice la sfârșitul lunii noiembrie și doar în regiunile vestice, cu precădere la deal, se vor atinge maxime diurne peste norme. Cerul va fi mai mult noros în sudul și în estul țării, cu precipitații locale în Oltenia și sudul Banatului și izolate în Muntenia, Dobrogea și Moldova; vor fi ploi, dar mai ales în zonele deluroase posibil și precipitații mixte. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe litoral. În vestul Carpaților Meridionali va ninge, iar vântul va sufla tare, viscolind sau spulberând trecător zăpada la altitudini mari, iar în restul masivelor va fulgui și doar pe creste vor fi ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime în general între -3 și 4 grade. Izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI

Valorile termice vor apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros, trecător vor fi ploi slabe sau burniță, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-7 grade, iar cea minimă de 1-2 grade, mai scăzută în zona periurbană, unde spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Prognoza minivacanţa 1 Decembrie. Director ANM: „Vreme caldă. Anul 2022 în top 5 cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice”

DE JOI PANA SAMBATA În regiunile intracarpatice valorile termice -cu precădere cele diurne- vor fi mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii decembrie, iar în restul țării vremea va fi relativ rece. În prima jumătatea a intervalului, probabilitatea pentru precipitații locale, moderate cantitativ va fi mai ridicată în regiunile sud-vestice, în timp ce în rest acestea vor fi posibile pe spații mici. Vor fi condiții de polei.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece. Vor fi înnorări în mare parte din interval, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în noaptea de joi spre vineri (1/2 decembrie) și pe parcursul zilei de vineri (2 decembrie). În special la începutul intervalului vântul va avea unele intensificări.