Prognoza meteo duminică 3 septembrie 2023. Când se răceşte vremea, actualizare de la ANM

Vremea se menţine frumoasă duminică, dar luni se va răci atât în ţară, cât şi în Bucureşti. De marţi, temperaturile revin la normal pentru această perioadă a anului.

02 sept. 2023, 13:51
Prognoza meteo duminică 3 septembrie 2023. Când se răceşte vremea, actualizare de la ANM
Prognoza meteo duminică 3 septembrie 2023. Când se reăceşte vremea, actualizare de la ANM

Prognoza meteo duminică 3 septembrie 2023. Când se răceşte vremea, actualizare de la ANM!

LA NOAPTE

ŢARĂ: În Maramureş, nordul Crişanei, al Transilvaniei şi al Moldovei, înnorãrile se vor accentua şi, mai ales spre dimineaţã, pe arii restrânse se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. În celelalte regiuni cerul se va menţine mai mult senin, iar îndeosebi în depresiunile intramontane vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…22 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI: Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 14…17 grade.

Citeşte şi: Florinela Georgescu, ANM: „S-a schimbat masa de aer de deasupra României”. Prognoza meteo actualizată, când vin ploile

DUMINICĂ

ŢARĂ: Vremea va deveni instabilã, iar în vestul, nordul şi centrul ţãrii se va rãci faţã de ziua precedentã, astfel valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale. Înnorãrile se vor accentua şi vor fi averse şi descãrcãri electrice în Maramureş şi în Crişana, iar mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea şi în Banat, Transilvania şi în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zonele de munte. În regiunile sudice şi sud-estice, ziua va fi predominant însoritã şi cãlduroasã, iar fenomene asociate instabilitãţii atmosferice se vor semnala local în a doua parte a nopţii. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel cã în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 15…20 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. Vântul se va intensifica în timpul ploilor, în general cu viteze de 50…60 km/h şi izolat vor fi vijelii şi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi de la 20…22 de grade în nordul teritoriului pânã spre 32…33 de grade în Câmpia Românã.

BUCUREŞTI: Vremea va fi cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin ziua, însã pe parcursul nopţii se va înnora treptat, iar mai ales spre finalul intervalului vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 31…33 de grade, iar minima de 15…17 grade.

LUNI

ŢARĂ: Vremea se va rãci şi în sudul şi sud-estul ţãrii, astfel cã valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest şi în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, vestul Dobrogei, precum şi în zonele montane şi submontane. Izolat cantitãţile de apã vor mai depãşi 15…20 l/mp. Noaptea cerul se va degaja în mare parte din ţarã, iar ploi slabe vor mai fi pe arii restrânse în extremitatea de sud, de sud-est şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est şi în sud-est şi pe alocuri în extremitatea vesticã a ţãrii şi la munte şi doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade, local mai ridicate în estul Munteniei şi în Dobrogea pânã spre 28…29 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 21 de grade. Spre sfârşitul intervalului, pe areale restrânse, se va forma ceaţã.

BUCUREŞTI: Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei când vor mai fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificãri, ce vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

MARŢI

ŢARĂ: Vremea se va ameliora, iar valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în zonele montane şi submontane unde pe areale restrânse va ploua slab, dar şi în sudul teritoriului (inclusiv pe litoral) unde ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua local în sud şi sud-est, precum şi la munte (în special în Carpaţii de Curburã) şi izolat în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 29…30 de grade local în Muntenia şi vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 4…5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19…21 de grade pe litoral. În orele dimineţilor, izolat va fi ceaţã, cu precãdere în depresiuni.

BUCUREŞTI: Vremea va deveni în general frumoasã şi se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare ziua când vor fi şi intensificãri temporare ale vântului (cu rafale de 40…50 km/h). Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 28…29 de grade şi minima de 14…16 grade.

MIERCURI

ŢARĂ: Vremea va fi în general frumoasã, iar în majoritatea zonelor ţãrii valorile termice diurne vor continua sã creascã uşor. Cerul va fi variabil la senin, trecãtor cu înnorãri la munte şi în extremitatea de sud-est unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la începutul intervalului în sud-est (cu cel mult 40…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiuni şi în jurul a 20 de grade pe litoral. În orele dimineţilor, izolat se va semnala ceaţã, cu precãdere în depresiuni.

BUCUREŞTI: Vremea va fi frumoasã, cu cer variabil şi vânt moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade, mai scãzutã în zona periurbanã, spre 12 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo septembrie 2023. Ploi mocăneşti, cantităţi excedentare de precipitaţii în prima lună de toamnă

JOI, VINERI, SÂMBĂTĂ

ŢARĂ: Valorile termice diurne se vor situa uşor peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii, iar probabilitatea de ploaie va fi redusã.

BUCUREŞTI: Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice în prima decadã a lunii septembrie.