Florinela Georgescu, ANM: „S-a schimbat masa de aer de deasupra României”. Prognoza meteo actualizată, când vin ploile

Florinela Georgescu, director executiv în ANM, a declarat că masa de aer de deasupra României s-a schimbat. Am scăpat de aerul tropical, dar vor începe ploile.

01 sept. 2023, 22:46
Florinela Georgescu, ANM: „S-a schimbat masa de aer de deasupra României”. Prognoza meteo actualizată, când vin ploile
Florinela Georgescu, ANM: "S-a schimbat masa de aer de deasupra României". Prognoza meteo actualizată, când vin ploile

Florinela Georgescu, ANM: „S-a schimbat masa de aer de deasupra României”. Anunţ de ultimă oră al meteorologilor despre vremea din ţara noastră.

Citeşte şi: Prognoza meteo septembrie 2023. Ploi mocăneşti, cantităţi excedentare de precipitaţii în prima lună de toamnă

„Temperaturile au devenit suportabile pentru că s-a schimbat masa de aer de deasupra țării noastre. Cu alte cuvinte, am scăpat de aerul tropical responsabil pentru temperaturile deosebit de ridicate, dar și pentru instabilitatea deosebit de accentuată. Deci schimbul de masă s-a efectuat, chiar dacă de duminică ploile vor reveni. Ne așteptăm ca gradul de instabilitate să fie ceva mai redus, iar manifestări de genul celor care au fost ieri la Galați să fie pe arii din ce în ce mai restrânse”, a spus Florinela Georgescu la Antena 3.

Citeşte şi: Un ciclon polar lovește Europa. Când ajunge în România și ce efecte va avea asupra temperaturilor

Până atunci, astăzi și mâine sunt două zile lipsite de evenimente, cu temperaturi, în general, între 24 și 31-32 de grade. De duminică vor reveni ploile. Rămânem însă cam toată săptămâna care urmează cu maxime termice în general între 24 și 30 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, iar de marți așteptăm ca și precipitațiile să fie tot mai puține. Deci, vom avea un început de toamnă în general calm, mai lipsit de fenomene de intensitate maximă”, a mai precizat Florinela Georgescu.