Prognoza meteo duminică 9 iulie 2023. Se schimbă vremea, anunţ de ultimă oră de la ANM

Vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temeperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade Celsius. Şi în Capitală, vremea va fi călduroasă.

08 iul. 2023, 15:28
Prognoza meteo duminică 9 iulie 2023. Se schimbă vremea, anunţ de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo duminica 9 iulie 2023. LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări în extremitatea de sud-est a țării, unde va ploua și pe arii restrânse vor fi cantități de apă însemnate de peste 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80…90 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade pe litoral. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

DUMINICA Vremea va intra într-un proces de încălzire. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe de scurtă durată, în orele amiezii, la munte, cu o probabilitate mai mare în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20…21 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

Citeşte şi: Cod galben de ploi şi vijelii în 15 judeţe. Pe litoral vine urgia!

LUNI Vremea va continua să se încălzească și va fi călduroasă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare la munte, în nord-vest, centru și sud. Vântul va sufla moderat, local cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 21 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Astfel, temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

MARTI Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară la câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice pe parcursul zilei și seara local în zonele montane și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sud-vest și la munte, dar de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare călduroasă. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI Vremea călduroasă va persista și va fi local caniculară în vest, sud și sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări, local averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare după-amiaza la munte și în a doua parte a intervalului în nord și nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Vremea va fi caniculară. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Alertă meteo. Ciclonul care aduce furtuni electrice se mută pe Litoral. Vreme cu ploi torenţiale la munte şi în Bucureşti

DE JOI PANA SAMBATA Vremea va fi călduroasă, caniculară în primele două zile mai ales în sud și în sud-est. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în regiunile din jumătatea de nord a țării.