PROGNOZA METEO. După câteva zile de caniculă se răcoreşte în toată ţara. Cum va fi vremea de SFANTA MARIA

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară până spre sfârşitul săptămânii, când temperaturile maxime scad şi cu 10 grade în unele zone, astfel că putem vorbi de o mini-vacanţă de Sfânta Maria destul de răcoroasă pe alocuri.

RomaniaTV.net
07 aug. 2016, 15:35
PROGNOZA METEO. După câteva zile de caniculă se răcoreşte în toată ţara. Cum va fi vremea de SFANTA MARIA

PROGNOZA METEO MARŢI. Valorile termice cresc usor si se vor situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, cu maxime cuprinse între 25 de grade în Transilvania şi 33 de grade, izolat, în Lunca Dunãrii. Vor fi înnorãri temporare în vest, in centru şi zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi astfel de fenomene vor fi doar izolat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin, dar calduroasa, cu maxime la umbra de 31..32 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã dupa amiazã în sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 gr in estul Transilvaniei şi 36 de grade in lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile intracarpatice precum şi la munte, unde local, îndeosebi în cursul nopţii, se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi in capitala temperaturile mai cresc putin, vremea va fi aproape caniculara, cu 33, chiar 34 grade la umbra in centru si disconfort termic destul de accentuat. Cerul va fi mai mult senin iar vantul abia daca ajunge la moderat.

Vremea rămâne canicular în sud-est şi joi, maximele urmând să ajungă pana la 37 grade la umbra, dar in vest, in nord si in centru se raceste accentuat chiar, astfel incat vor fi si maxime de doar 19..20 de grade. De vineri temperaturile scad chiar si cu mai bine de 10 grade si in sud-est si astfel vremea va deveni racoroasa in toata tara si se va menţine aşa peste weekend.

Ploile nu lipsesc in acest interval, dimpotriva, joi in vest, in nord si in centru apoi, nopatea mai ales in jumatatea de est vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.Spre sfarsitul saptamanii, vineri mai ales, instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în nordul, centrul şi estul ţãrii unde mai cad ploi de vara insotite de fulgere si tunete iar in celelalte zone astfel de fenomene vor fi pe arii mai restranse.