PROGNOZA METEO. Furtuni în mare parte din ţară în acest weekend. Când începe să plouă şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Ploi revin în weekend în majoritatea regiunilor ţării. De sâmbătă vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, spre seară inclusiv în Capitală. Duminică vor fi în continuare perioade de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, dar cu intensitate mai mare în regiunile sudice, centrale, deluroase şi montane. Şi temperaturile vor scădea, fiind sub cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

RomaniaTV.net
06 iul. 2018, 15:03
PROGNOZA METEO. Furtuni în mare parte din ţară în acest weekend. Când începe să plouă şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO ROMÂNIA TV. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în vestul și sud-vestul țării, precum și în zonele montane aferente. Cu totul izolat cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiuni și 21…22 de grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care izolat vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în sud-vest și centru. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde vremea se va menține călduroasă, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse, mai ales în cursul nopții. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară în vest, centru și nord, se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă, dar va deveni instabilă spre seară. Şi noaptea, când vor fi înorări temporar accentuate, averse posibil moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică vor fi în continuare perioade de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, dar cu intensitate mai mare în regiunile sudice, centrale, deluroase şi montane. Astfel, vor fi înnorări temporar accentuate, avere şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 20l/mp şi izolat 30…40 l/mp, iar în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, pe arii restrânse peste 50l/mp.

Temperaturile maxime, în general sub cele caracteristice perioadei, cu excepția regiunilor vestice, se vor situa între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI, vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporare accentuate şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă, mai scăzută decât în mod caracteristic acestei date, se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea se va menţine instabilă în cea mai mare parte a ţării, cu înnorări temporar accentuate, averse, ce vor mai avea și caracter torențial și descărcări electrice. local, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, sub cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 11 și 21 grade.

PROGNOZA METEO la BUCUREŞTI. Vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi ușor, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice. Cerul va mai avea temporar înnorări, iar cu precădere pe parcursul zilei se vor semnala averse și trecător descărcări electrice local în jumătatea de est a țării și pe spații restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va mai avea temporar înnorări și cu precădere pe parcursul zilei trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 11.07.2018 ORA 09 – 14.07.2018 ORA 09

Vremea se va încălzi ușor. Local vor mai fi averse și descărcări electrice, cu o probabilitatea mai mare de apariție în cursul după-amiezelor. La Bucureşti, vremea se va încălzi ușor. Probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice va fi mai ridicată în partea a doua a intervalului.