PROGNOZA METEO. Furtunile se restrâng, însă valul de aer tropical încă determina temperaturi sufocante

Furtunile se restrâng, însă valul de aer tropical încă determina temperaturi sufocante în cea mai mare parte a țării. În sud se anunţă vreme caniculară și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 15:52
PROGNOZA METEO. Furtunile se restrâng, însă valul de aer tropical încă determina temperaturi sufocante

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în extremitatea sudică unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, în special la munte. Spre seară și noaptea gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice unde se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 8 grade.

București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când vor crește condițiile pentru ploi slabe de scurtă durată și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.


PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va deveni în general instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Excepție vor face regiunile sud-estice unde astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade.

București

Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea se va menține în general instabilă. Mai ales după orele amiezii, vor fi intervale în care înnorările se vor accentua și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade.

București

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi ușor instabilă în regiunile nord-vestice și în zonele de munte, unde mai ales după orele amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 și 20 de grade.

București

Vremea va fi călduroasă, cu o temperatura maximă în jur de 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.