PROGNOZA METEO. Ger de crapă pietrele, MINUS 19 grade noaptea în depresiuni

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, dar numai în zona montană aferentă vor fi posibile, izolat, precipitații slabe mixte și depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 și -1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a -19 grade, dar și mai ridicate în dealurile Banatului, spre 1 grad. Pe spații mici se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură.

19 dec. 2022, 15:49
PROGNOZA METEO. Ger de crapă pietrele, MINUS 19 grade noaptea în depresiuni

PROGNOZA METEO MARTI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creștere ușoară față de intervalul anterior, însă dimineața și noaptea vor fi în continuare mai reci decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, în nord și în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sudul Banatului și pe alocuri în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în sudul Olteniei, iar cele minime între -10 și -1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a -16 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest, spre 2 grade. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață asociată cu chiciură, probabilitatea mai mare fiind în regiunile sudice.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în creștere ușoară, însă mai ales dimineața și noaptea va fi rece. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul și la sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade.

Ignat 2022. Ce legătură există, de fapt, între sfântul Ignatie, cel ţinut în braţe de Mântuitor, și tăierea porcilor. Ce animal este bine să sacrifici în această zi dacă nu ai porc

PROGNOZA METEO MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Încălzirea vremii va continua și se va resimți atât la valorile maxime diurne care se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, cât și la cele din timpul nopții, cu minime între -5 și 5 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde pot coborî sub -10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vest, nord și centru, unde doar izolat va ploua slab, iar în nordul Carpaților Orientali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Vremea va continua să se încălzească, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud-vestul teritoriului, în Dobrogea și în Dealurile Subcarpatice; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -3 și 4 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente în Maramureș, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali unde izolat vor fi precipitații slabe; vor predomina ploile, iar la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi în general variabil, dar în primele ore și cu precădere în a doua parte nopții pe spații mici se vor forma ceață și nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

BUCUREȘTI
Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar noaptea se vor situa în jurul mediilor multianuale; astfel temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, vântul slab, iar seara și noaptea temporar se poate forma ceață.

PROGNOZA METEO VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi caldă pentru această dată, astfel că temperatura aerului va avea valori maxime în general între 5 și 13 grade și minime între -2 și 7 grade. În nordul și în nord-vestul țării vor fi înnorări și ploi locale, iar în zona montană aferentă precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, local cu nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, asociate izolat cu burniță, mai ales în orele dimineții și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, cu precădere pe creste.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Unde va ninge în Ajunul Crăciunului
BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu o maximă a temperaturii aerului de 9…11 grade și o minimă de 1…2 grade. Cerul va fi predominant variabil, dar cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopții se vor forma nebulozitate joasă sau ceață, posibil asociate cu burniță. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ
Regimul termic se va situa peste cel specific perioadei. Pe alocuri și temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ploi, iar la munte mixte, cu probabilitate mai mare în jumătatea de nord a țării. În zonele joase de relief, local, se va semnala ceață, în special pe timpul nopților și dimineților.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Cu probabilitate mai mare la începutul intervalului (dimineața zilei de 24 decembrie) și la finalul acestuia (noaptea de 25/26 decembrie și ziua de 26 decembrie) se vor forma nebulozitate joasă și temporar ceață, posibil asociate cu burniță.