PROGNOZA METEO. Gerul se-nmoaie, vin ninsorile

PROGNOZA METEO. Temperaturile revin la normal după episodul de ger de la începutul săptămânii, iar acest lucru face loc ninsorilor.

RomaniaTV.net
08 ian. 2019, 16:25
PROGNOZA METEO. Gerul se-nmoaie, vin ninsorile

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă în Moldova, în depresiuni și local în Muntenia și partea continentală a Dobrogei. Cerul va fi mai mult noros și va ninge, trecător moderat cantitativ în Banat, în Crișana, în Maramureș și în general slab în Transilvania, nordul Moldovei, pe arii restrânse în Oltenia și izolat în restul teritoriului. În a doua parte a nopții în sudul Crișanei și în Banat vor fi condiții pentru precipitații și sub formă de lapoviță și ploaie ce vor putea determina formarea poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, nord-vestice, pe litoral și la munte, iar la altitudinile mari ale masivelor nordice va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada.

Temperaturile minime, în general în creștere față de noaptea precedentă, se vor situa între -12 și -1 grad, mai scăzute în depresiuni spre -15…-14 grade. Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată, cu o temperatură minimă de -7 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă. Ziua, mai ales în jumătatea de vest a țării, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii restrânse și slabe cantitativ, iar în Banat și în Crișana, dimineața vor mai fi condiții de polei. Seara și mai ales noaptea, precipitațiile se vor extinde treptat în regiunile sud-vestice, sudice, estice, centrale și la munte. Acestea vor fi mixte în Dobrogea și în Bărăgan și mai ales sub formă de ninsoare în rest. Local, îndeosebi în sud-estul țării, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Izolat vor fi condiții pentru formarea poleiului sau a ghețușului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, ziua pe crestele montane unde va spulbera zăpada sau va viscoli ninsoarea, iar în cursul nopții în special în Dobrogea. 

Valorile termice vor crește semnificativ față de intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei și 6 grade pe litoral, și minime, în general, între -10 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă, dar se va încălzi față de intervalul anterior. Pe parcursul nopții temporar vor fi precipitații în general slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general închisă. Se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, în sud, centru și est, unde local se vor cumula peste 10…15 l/mp, dar în restul țării acestea vor fi slabe și pe arii restrânse. În extremitatea de sud-est a teritoriului, în cursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea vor fi precipitații mixte. Vântul va avea temporar intensificări în regiunile estice și la munte, cu viteze mai mari pe crestele montane, în Moldova și pe litoral, iar în celelalte zone va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 5 grade, iar cele minime se vor situa între -8 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 1 grad pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă și temporar vor mai fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă, în jur de -2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare în general închisă și mai rece decât în mod obișnuit la această dată, chiar geroasă noaptea, mai ales în nord-est și în depresiuni. Va ninge în general slab, în cursul zilei în estul, sud-estul, local în centrul țării și izolat în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest și la munte. Vântul va avea intensificări în zonele montane, până la tare pe creste, dar local și în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. 

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime, între -14 și -2 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, iar mai ales în cursul zilei, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi în jur de 1 grad, iar cea minimă de -7…-5 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi rece pentru această dată, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea în centrul, estul și sudul țării. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și mai mult noros în rest. Va ninge în general slab, în Maramureș și în zonele de munte, local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, iar în Banat și Crișana vor predomina ninsorile. Vântul va continua să sufle tare înzonele montane, îndeosebi pe creste spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar temporar și la cote mai reduse, local și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 2 grade, iar cele minime, în general, între -10 și -2 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -9…-7 grade.

TENDINŢE DUMINICĂ – MARŢI

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Temporar vor fi precipitații în vestul, nordul și centrul țării și pe arii mai restrânse în 
rest.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă.