PROGNOZA METEO. Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Gradul de instabilitate atmosferică se menține accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius. În Capitală, vremea se va menține general instabilă, cu temperaturi maxime de 27 de grade.

RomaniaTV.net
21 iun. 2020, 11:00
PROGNOZA METEO. Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării. Cum va fi vremea în Capitală

La noapte, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, iar cu o probabilitate destul de ridicată în prima parte a nopții și în sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prinacumulare vor depăși local 20…30 l/mp și pe suprafețe mici 40 l/mp . Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

Citește și: AVERTIZARE METEO. Cod GALBEN ȘI PORTOCALIU de instabilitate atmosferică. Descărcări electrice şi vijelii în mare parte din România

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. MinimA va fi de 14…16 grade.

Luni, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, centru, nord și nord-est. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe suprafețe mici 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

În București, vremea se va menține în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și în special din orele amiezii vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Marți, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată- ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în est, local în sud și la munte și pe suprafețe mai mici îndeosebi în centru. Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

În București, vremea va fi instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse torențiale,
descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar minim va fi în jurul valorii de 17 grade.

Miercuri, gradul de instabilitate atmosferică se va reduce față de perioada anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când local în sudul și estul țării precum și la munte și doar pe suprafețe mici în centru se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua la munte și în sud-vest, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Izolat se pot înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul
va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Joi, cerul va fi temporar noros, iar în special după orele amiezii în nord, nord-est și în centru, și pe suprafețe mai mici în restul țării vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 29 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

În București, cerul va fi temporar noros, iar în special după-amiaza și seara vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va fi în general instabilă la începutul intervalului în mare parte din țară, apoi cu precădere în vest, nord-vest și la munte. Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice perioadei.