PROGNOZA METEO IUNIE. Cea mai instabilă lună a anului nu se dezminte, vom avea furtuni violente şi caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunţă, în prognoza meteo valabilă între 1 și 29 iunie, că săptămâna viitoare vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, dar din 8 iunie vine vara adevărată, cu temperaturi normale pentru această perioadă.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 06:21
PROGNOZA METEO IUNIE. Cea mai instabilă lună a anului nu se dezminte, vom avea furtuni violente şi caniculă

PROGNOZA METEO. În săptămâna 1 – 8 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

În a doua săptămână din luna iunie, perioada 8 – 15 iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

În săptămâna 15 – 22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

Ultima săptămână a primei luni de vară, perioada 22 – 29 iunie, aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele intracarpatice.