PROGNOZA METEO. Lapoviţă şi ninsoare la munte, vijelii cu tunete şi fulgere în aproape toată ţara

Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţãrii şi mai mult noros în rest. Mai ales în prima parte a nopţii va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, local în Moldova şi izolat în Transilvania şi sudul Banatului, apoi aria ploilor va fi în restrângere treptatã.

08 mai 2023, 13:12
PROGNOZA METEO. Lapoviţă şi ninsoare la munte, vijelii cu tunete şi fulgere în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO  MARTI

TARA
Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea zonelor, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -3…-2 grade. Înnorãrile vor fi temporare şi va ploua slab, local în sud-est, sud-vest şi la munte şi izolat în rest. În Carpaţii Meridionali şi Orientali la altitudini în general de peste 1700 m vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri (rafale în general de 40…50 km/h) în jumãtatea de sud a ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Noaptea pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã, iar în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi de brumã.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de rece, cu o temperaturã maximã de 14…16 grade şi o minimã de 5…7 grade. Cerul va avea înnorãri, mai persistente pe parcursul zilei, însã condiţiile pentru ploi slabe vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri în prima jumãtate a intervalului (rafale de 40…45 km/h).

Vremea EXTREMĂ a făcut PRĂPĂD în ţară. Potop cu grindină şi tornade, oamenii avertizaţi prin Ro-Alert să stea în case

PROGNOZA METEO MIERCURI

TARA
Valorile de temperaturã diurne vor creşte uşor în vest, dar în cea mai mare parte a ţãrii vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între -3 şi 11 grade. Cerul va avea înnorãri, pe alocuri va ploua slab în zona montanã şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile estice şi sud-estice. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-vest şi pe crestele montane. Noaptea, vor fi condiţii de ceaţã, iar pe spaţii mici în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi de brumã, anunţă ANM.
BUCURESTI
Vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO JOI

TARA
Deşi valorile de temperaturã vor continua sã creascã uşor, vremea se va menţine mult mai rece decât specific în a doua decadã a lunii mai în aproape toatã ţara, doar în vest-nord-vest urmând a fi local apropiatã de cea normalã. Astfel, maximele se vor încadra între 12 şi 19 grade, uşor mai ridicate în Crişana şi în Maramureş, iar minimele vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 0 grade. Cerul va avea înnorãri persistente în Moldova şi temporare în celelalte regiuni. Va ploua slab şi trecãtor pe arii restrânse în est şi în sud-est, iar din orele serii probabilitatea pentru averse locale va creşte în sud-vestul teritoriului; la altitudini mari la munte, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri susţinute în sudul Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze ce pot depãşi 60…70 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu rafale în general de 40…45 km/h. Izolat se va forma ceaţã.

Meteo din bătrâni. „Dacă plouă în mai, avem mălai”. Gromovnicul lui Mihai Voropchievici anunţă vreme de recolte bogate în mai

BUCURESTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai scãzute decât ar fi normal în a doua decadã a lunii mai. Cerul va avea înnorãri, trecãtor vor fi posibile ploi neînsemnate cantitativ, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 16…18 grade, iar cea minimã de 4…7 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

TARA
Vremea va fi rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 14 şi 19 grade şi minime de la 2 grade în depresiuni pânã la 11 grade pe litoral. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor; pe alocuri în vest şi sud-vest vor fi averse posibil moderate cantitativ, iar în restul teritoriului, mai ales ziua, izolat şi trecãtor va ploua slab. Pe crestele montane, se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va fi în continuare intens în sudul Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine rece, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 16 grade şi o minimã de 6…7 grade. Cerul va fi înnorat în mare parte a intervalului şi vor fi posibile ploi slabe, trecãtoare. Vântul va sufla moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
Valorile de temperaturã vor fi în creştere în majoritatea regiunilor, cu precãdere în cele sudice. Probabilitatea de ploaie va fi ridicatã în cea mai mare parte a ţãrii.
BUCURESTI
Vremea va fi în încãlzire treptatã. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.