PROGNOZA METEO. Luna aprilie va debuta cu temperaturi EXTREM DE RIDICATE, 28 de grade în mai multe zone

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme frumoasă în zilele următoare. Joi se vor înregistra maxime între 16 grade la ţărm de mare, în Deltă şi 25 de grade în Lunca Dunării. Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade. În weekend vremea începe să se răcească.

30 mart. 2016, 13:48
PROGNOZA METEO. Luna aprilie va debuta cu temperaturi EXTREM DE RIDICATE, 28 de grade în mai multe zone

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în ultima zi a lunii martie; astfel, se vor înregistra maxime între 16 grade la ţărm de mare, în Deltă şi 25 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vest şi la munte, unde doar pe arii restrânse vor fi averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă şi trecător în regiunile vestice şi centrale. În orele dimineţii, cu totul izolat va fi ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade. (16…17 grade la ţărm de mare, în deltă şi 28 de grade în sudul Banatului, vestul Olteniei, Lunca Dunării, posibil izolat şi în Moldova) Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil în regiunile nordice şi senin în restul ţării şi vânt slab şi moderat.

Seara şi noaptea cerul se va înnora temporar în nord, în centru şi în nord-est şi va ploua local, în special în zona Carpaţilor Orientali, unde pe crestele cele mai înalte pot apărea şi precipitaţii mixte; vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari la munte în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Luna aprilie va debuta cu o zi însorită şi deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 26…27 de grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-estică a ţării, astfel că în majoritatea zonelor se vor înregistra valori de temperatură apropiate de cele specifice acestei perioade din an. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare îndeosebi după-amiaza şi seara mai ales în zonele montane şi submontane din Muntenia şi Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie.

Vezi: PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Se întorc ploile

În prima parte a intervalului vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi în jur de 25 de grade în vestul Olteniei.

PROGNOZA METEO BUCURESTIVremea se va răci, urmând a se înregistra o temperatură maximă în jurul a 17 grade şi o minimă de 3…4 grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va prezenta intensificări în prima parte a intervalului.

DUMINICA – Vremea se va încălzi faţă de ziua anterioară, astfel că valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice acestei perioade din an îndeosebi în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Începând cu orele prânzului dinspre sud-vest înnorările se vor accentua cuprinzând majoritatea regiunilor, însă doar spre sfârşitul intervalului îndeosebi în nord-vest pe arii restrânse se vor semnala averse de ploaie.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte, în zona Munţilor Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 23 de grade. (11…12 grade in delta, la tarm de mare si 24 de grade in vestul tarii)

LUNI, MARTI, MIERCURI – Valorile termice vor continua să crească, iar vremea va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi în nord-vestul şi nordul ţării precum şi în zona montană.