PROGNOZA METEO. Luna octombrie începe cu ploi şi temperaturi sub 10 grade

PROGNOZA METEO. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, în timp ce cele minime vor ajunge şi la 8 grade. În Capitală, cerul va fi înnorat, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime vor ajunge la 20 de grade.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 17:04
PROGNOZA METEO. Luna octombrie începe cu ploi şi temperaturi sub 10 grade

La noapte, în ţară, în nordul, centrul și estul țării, precum și la munte vor fi înnorări în general persistente și intervale în care local va ploua, iar îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depășii 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ se vor semnala pe suprafețe mici. Îndeosebi în zona Carpaților Meridionali, la altitudini mai mari de 1800 m, trecător vor fi și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană,în special la altitudini mari, iar pe arii restrânse și la viteze mai mici și în regiunile nordice, centrale și sudice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului probabilitatea ca trecător să plouă slab va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

Miercuri, în ţară, în vestul, centrul și nordul țării, la deal și la munte, cerul va fi noros și vor fi perioade în care va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate, acestea urmând a depăși local 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi în general temporare, iar ploile, slabe cantitativ se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului. Trecător, în zona montană, la altitudini mai mari de 1800 m precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări ziua, la munte, în special pe creste unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar, dar la viteze mai mici, în general de 55… 60 km/h, îndeosebi în regiunile sudice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 22 de grade, cu cele mai coborâte valori în Maramureș și în estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea ca trecător să plouă slab va crește din a doua parte a intervalului. Ziua, vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare(cu viteze la rafale în jurul a 50 km/h), apoi va slăbi treptat. Temperatura maximă va fi de 19… 20 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Joi, în ţară, în vestul, centrul și nordul țării, la deal și la munte, cerul va fi noros în cea mai mare parte a intervalului și vor mai fi perioade în care va ploua, iar prin acumulare, cantitățile de apă, local vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, când pe arii în general restrânse, trecător va ploua slab, apoi se va degaja treptat devenind variabil. Trecător, în zona montană la altitudini de peste 1800 m se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua local în regiunile sudice și sud-vestice și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros în prima parte a intervalului, când probabilitatea ca trecător să plouă slab va fi ridicată, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 43 km/h. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Vineri, în ţară, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul ploilor față de zilele anterioare și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a zilei regiunile nordice și la munte, unde vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse, trecător ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua local și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade, mai ridicate în dealurile vestice și pe litoral spre valori în jurul a 18 grade.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Sâmbătă, în ţară, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice și nord-vestice, unde va fi variabil, cu înnorări temporare din a doua parte a intervalului, când va crește probabilitatea ca pe arii în general restrânse să fie perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice(averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar local și la viteze mai mici și în vestul, centrul și estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE DUMINICA PANA MIERCURI

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele normale pentru prima decadă a lunii octombrie, iar probabilitatea pentru ploi va crește în vest și nord-vest.

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele normale pentru prima decadă a lunii octombrie, iar probabilitatea pentru ploi va fi scăzută.