Prognoza meteo lunară, actualizată de ANM: Temperaturi peste cele normale şi precipitaţii excedentare în cea mai mare parte a ţării

Prognoza meteo lunară a fost actualizată de Adminitraţia Naţională de Meteorologie. Până pe 18 februarie, valorile termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, estice și în zona Carpaților Meridionali.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 13:02
Prognoza meteo lunară, actualizată de ANM: Temperaturi peste cele normale şi precipitaţii excedentare în cea mai mare parte a ţării

Prognoza meteo lunară. ANM: În săptămâna 21.01.2019 – 27.01.2019, valorile termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile centrale, sudice și sud-estice. În nord-est, precum și în extremitatea vestică a teritoriului temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, estice și în zona Carpaților Meridionali.

În săptămâna 28.01.2019 – 03.02.2019 temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi local excedentare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile centrale și nordice.

Săptămâna 04.02.2019 – 11.02.2019: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar, mai ales în jumătatea sudică a țării. Excepție vor face regiunile intracarpatice unde cantitățile de precipitații vor fi în general normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11.02.2019 – 18.02.2019: Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile extracarpatice și apropiate de normalul perioadei în rest.