PROGNOZA METEO lunară. ANM ne anunţă că trebuie să umblăm la şifonierul de iarnă

Administrația Națională de Meteorologie a publicat marți prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

12 oct. 2021, 09:12
PROGNOZA METEO lunară. ANM ne anunţă că trebuie să umblăm la şifonierul de iarnă

Potrivit noii prognoze meteo, în săptămâna 11 – 18 octombrie, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal. Vor urma două săptămâni cu temperaturi normale pentru această perioadă, după care temperaturile vor crește peste normalul perioadei, anunţă ANM.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cât mai ține vremea frumoasă în România și de când încep să scadă temperaturile.

”Toamna frumoasă va mai fi în zona țării noastre prezentă și mâine pentru că vorbim și mâine în general de o vreme în general frumoasă, cu valori care să atingă și să depășească pragul unei zile de vară în partea de vest, nord-vest și centru a țării. Vom resimți o răcire mult mai accentuată pentru că ne apropiem de mediile climatologice și chiar valori sub norme în special în vestul, centrul, nordul țării, unde valorile de temperaturi în special în partea de nord-vest și nord-est a țării la nivelul maximelor nu vor depăși 13-14 grade Celsius, doar în extremitatea sudică, 21 de grade Celsius”, conform declarațiilor făcute de Elena Mateescu, directorul ANM.

PROGNOZA METEO Săptămâna 11 – 18 octombrie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Meteorologii anunţă că vremea se încălzeşte de lunea viitoare
Săptămâna 18 – 25 octombrie
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local în sud, sud-est și centru. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane din sud-vestul teritoriului.

PROGNOZA METEO Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Când şi unde lovesc ninsorile
Săptămâna 1 – 8 noiembrie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile sud-vestice, centrale și nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo lunară

loading...
Partenerii noștri