Lărgirea plajelor de pe litoral continuă. După Mamaia, şi plaja de la Eforie urmează să fie extinsă: „Va avea o lăţime de maxim 100 de metri”

Procesul de lărgire a plajelor de pe litoral continuă. După plaja de la Mamaia, a venit şi rândul plajei din Eforie Sud. Aceasta urmează să aibă 100 de metri lăţime până la finalul anului.

05 aug. 2022, 08:31

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă. De data asta, a venit rândul plajei de la Eforie Sud. Au fost deja aduse mai multe conducte cu ajutorul cărora se va extrage nisip din largul mării. Lucrările de lărgire vor începe din septembrie.

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă. A venit rândul plajei de la Eforie Sud

Citeşte şi Noua destinație de vacanță din străinătate în care românii fac „furnicar”: „Plaja e foarte faină, dar în spatele ei e ca după război!”

Cei care se ocupă cu amenajarea plajei promit că lucrările vor fi finalizate înainte de finalul anului.

„În septembrie vom începe aici, apoi vom merge de-a lungul țărmului, mai spre sud. Înainte de decembrie vom termina”, spune Bennart Zijderveld, reprezentant al firmei care se ocupă de amenajarea plajei, potrivit Digi24. 

Nisipul care va fi pompat din largul mării va umple fâșia de plajă care acum măsoară doar 10-15 metri lățime.

„Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri”, explică Hristu Uzun, directorul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral).

Turiştii şi localnicii sunt încântaţi de decizia autorităţilor de a lărgi plaja.

„Era plaja foarte îngustă și de-aia trebuie să o lățească. Lumea să vină în țară, să nu plece afară la mare”, spune un turist.

„Sunt porțiuni de plajă în care eroziunea a ajuns până aproape de balustradă și prin această operațiune de lărgire a plajelor cred că nu vom avea probleme 50 de ani de acum înainte”, spune şi un localnic.

Reabilitarea plajelor costă 800 de milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene. România va avea în plus peste 226 de hectare de plaje, de la Mamaia până la Mangalia.

Citeşte şi Primești 5.000 de dolari ca să faci plajă în această țară și să vizitezi unități de cazare. Cine poate beneficia de suma colosală