Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea până pe 1 iunie

Publicat: Vineri, 01 Mai 2020 09:25 // Actualizat: Vineri, 01 Mai 2020 09:25 // Sursa: romaniatv.net

Prognoza meteo lunară. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată. Este estimată media săptămânală a abaterilortemperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de mediaperioadei 1993-2016

Documente atasate:

PROGNOZA METEO Săptămâna 4-11 MAi

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunie centrale, estice și sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice și sud- vestice cantitățile, de apă vor fi deficitare.

PROGNOZA METEO Săptămâna 11-18 Mai

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane.

PROGNOZA METEO Săptămâna 18-25 Mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

PROGNOZA METEO Săptămâna 25 Mai-1 Iunie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vor fi averse, descărcări electrice şi vijelii

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM meteo prognoza meteo prognoza meteo lunara prognoza meteo pe patru săptămâni
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H