PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vor fi averse, descărcări electrice şi vijelii

PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vrema va fi în general instabilă şi caldă pentru data din calendar. Vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie.

30 apr. 2020, 19:51
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vor fi averse, descărcări electrice şi vijelii

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, la începutul nopții mai ales în nordul, centrul și estul țării, unde pe arii restrânse vor mai fi averse și descărcări electrice, iar spre sfârșitul intervalului posibil în vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă și caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat după orele amiezii, când vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dupăamiaza Si seara, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar minima va fi de 12…13 grade, mai coborâtă în zona preorășenească, spre 10 grade.

Citeşte şi Alertă COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mai multe judeţe. Instabilitate atmosferică în restul ţării până în 4 mai

PROGNOZA METEO SAMBATA Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar după orele amiezii înnorările se vor accentua și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi în general instabilă. În jumătatea de est a ţării şi în zona montană vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe spaţii mici vor fi vijelii şi căderi de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp.

Astfel de fenomene, dar de intensitate mai mică se vor semnala local şi în nord-vestul teritoriului şi pe spaţii mici în sud-vest, iar intensificări ale vântului vor fi în special în sudul Olteniei. În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 23 de grade, uşor mai ridicate în Oltenia şi minime între 4 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne, uşor mai scăzute decât în intervalul anterior, se vor situa în jurul celor normale ale datei. Temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala averse în general moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor, cu precădere în nord şi în nord-est, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse, însoţite în centru şi în sud de descărcări electrice. Vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi izolat căderi de grindină. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări locale în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari la munte, în nord-estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, iar în cursul după-amiezii posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

DE MARTI PANA JOI Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, iar probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată, în special la începutul intervalului.