Prognoza meteo lunară. Flux de aer cald, anticiclonul est-european îşi extinde o dorsală peste România. Babele aduc lapoviţă şi ploi

Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, până aproape de sfârşitul lunii martie

27 feb. 2024, 08:36
Prognoza meteo lunară. Flux de aer cald, anticiclonul est-european îşi extinde o dorsală peste România. Babele aduc lapoviţă şi ploi

PROGNOZA METEO. Ultima lună de iarnă se încheie cu o vreme liniștită și foarte caldă pentru această perioadă a anului. În perioada Babelor ne putem aștepta, însă, la temperaturi mai scăzute și precipitații în unele regiuni ale țării.

Fluxul de aer blând dinspre sud va continua și în zilele următoare, chiar dacă Anticiclonul Est-European își va extinde o dorsală spre România. Din acest motiv, temperaturile vor rămâne foarte ridicate și în această săptămână, cu maxime de până la 20°C în vestul țării.

Datorită presiunii atmosferice mai ridicate, ne vom bucura de o vreme frumoasă și liniștită. Șansele de ploaie vor fi reduse și doar local vor fi unele înnorări temporare, mai ales în a doua parte a săptămânii.

Babele nu se dezmint nici în acest an. Temperaturile vor rămâne ridicate și în primele zile din martie, dar începând din a doua jumătate a weekend-ului și pe la începutul săptămânii viitoare, este posibilă o răcire a vremii, în special în estul României.

Cod Roșu de viscol în aprilie? Florinela Georgescu, ANM: „Iernile blânde au tendinţa de prelungire. În urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie”. Prognoza Accuweather de Paşte 2024

Deocamdată, modelele de prognoză oferă scenarii foarte diferite în această privință. De exemplu, modelul american GFS anticipează o scădere destul de marcantă a temperaturilor, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele deluroase. În schimb, modelul european ECMWF sugerează doar o răcorire temporară a vremii în estul țării, scrie meteoradar.ro

Prognoza meteo. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, până aproape de sfârşitul lunii martie, conform estimărilor pentru intervalul 26 februarie – 25 martie, transmise marţi de meteorologi. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în primele două săptămâni ale intervalului.

Prognoza meteo. Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptâmână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii ţări, anunţă ANM.

Prognoza meteo. Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024 
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordvestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali.

ANM-Prognoza-4-saptamani-240227071842

Prognoza meteo. Săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo pe două săptămâni: „Babele” schimbă vremea la început de martie, un anticiclon loveşte Europa de Est

Prognoza meteo Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor putea avea o tendinţă uşor excedentară.