Prognoza meteo pe două săptămâni: „Babele” schimbă vremea la început de martie, un anticiclon loveşte Europa de Est

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 februarie – 10 martie 2024. Şi la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, dar vor coborî după 5 martie.
Filip Stan
26 feb. 2024, 13:26
Prognoza meteo pe două săptămâni:

Prognoza meteo. Luna februarie se încheie cu o vreme blândă și neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului.
Un curent de aer blând, dinspre sud, va continua să influențeze vremea în zilele următoare, deși Anticiclonul Est-European se va extinde spre România. Din acest motiv, temperaturile vor rămâne foarte ridicate și în această săptămână, cu maxime de până la 20°C în vestul țării.

Datorită presiunii atmosferice mai ridicate, ne așteptăm la o vreme frumoasă și liniștită. Șansele de ploaie vor fi reduse, iar înnorările temporare vor fi limitate, în special în cea de-a doua parte a săptămânii.

Vremea va fi caldă pe timpul zilei, cu temperaturi ridicate în special în regiunile vestice, în timp ce pe timpul nopților se va semnala brumă în văile și depresiunile din centru și nord-est, iar pe spații mai restrânse și în celelalte regiuni. Pe de altă parte, zona de litoral va fi printre cele mai răcoroase din țară, deoarece vântul va sufla dinspre Marea Neagră, care încă este foarte rece în această perioadă a anului, scrie meteoradar.ro.

MUNTENIA

Pe 26 februarie, media regională a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar în zilele următoare (până în data de 4 martie) se va situa în jurul a 15 grade. Între 5 şi 10 martie sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie a acestora de 11…12 grade. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 1…3 grade, în 29 februarie, 1 şi 2 martie va creşte la 4…5 grade, apoi va fi 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 6 martie. În restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restrânse.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 şi 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în prima noapte, va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va creşte la 2…3 grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade.

Cod Roșu de viscol în aprilie? Florinela Georgescu, ANM: „Iernile blânde au tendinţa de prelungire. În urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie”. Prognoza Accuweather de Paşte 2024

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

Prognoza meteo MOLDOVA

Pe parcursul întregului interval valorile termice se vor menţine peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13…14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9…10 grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmând a fi cuprinsă între 0 şi 3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

OLTENIA

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normal. Media temperaturilor minime va fi de 5…6 grade în prima noapte, va scădea la 3 grade în 28 februarie, iar la început de martie (1 şi 2 martie) va reveni la 5…6 grade. După 3 martie sunt estimate temperaturi minime în medie cuprinse între 2 şi 4 grade. În această regiune probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată pe 1 şi 2 martie şi între 6 şi 9 martie, anunţă ANM.

În Banat, iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie de 18 grade și minime ce vor oscila între 6 și 9 grade.

În primele doua zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade în 3 și 4 martie, apoi sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…7 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 2…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240226124452

Prognoza meteo. În Crișana, iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie zilnică de 19…20 de grade și minime ce vor oscila între 5 și 7 grade.

În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16…17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai rdicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

 

Elena Mateescu anunţă că februarie iese din tipare cu temperaturi record. Ploi abundente la final de lună

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MARAMUREŞ

Extrem de caldă va fi vremea şi în această regiune, unde maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade în perioada 2 – 4 martie, până la 12 grade la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade în primele două nopţi, va scădea la 2…3 grade în 28 şi 29 februarie, iar la început de martie va creşte la 5…6 grade. Până la finalul primei decade, ca şi în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor şi pe timpul nopţilor, până spre o medie regională de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi în creştere.

Prognoza meteo DOBROGEA

Pentru prima săptămână de prognoză, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 12…13 grade, iar pentru a doua se va situa în jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme în continuare caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 2…3 grade, în 29 februarie, 1 şi 2 martie va fi de 4…5 grade, apoi va reveni la 2…3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

LA MUNTE

Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menţine la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne uşor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0…2 grade în prima săptămână şi cu o tendinţă de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, un lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Are 18 poduri, pasaje și viaducte, e de-o mare importanță, dar a fost blocat ani de zile
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
Playtech.ro
Se schimbă SGR. Ce se întâmplă cu ambalajele din mediul rural, Ministrul Mediului a făcut anunţul
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alertă maximă de la Google. Mare grijă când faci asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Cauza morții gravidei în 6 luni care a decedat la festivalul de 1 Mai din Dumbrăveni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare