PROGNOZA METEO LUNARĂ revizuită: Cum va fi vremea la începutul primăverii

Adminitraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pentru luna martie. Potrivit ANM, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare marte a ţării. De asemenea, precipitațiile estimate a se înregistra în prima parte a lunii martie vor fi deficitare, urmând ca nivelul lor să crească din a doua jumătate a intervalului prognozat. 

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 10:52
PROGNOZA METEO LUNARĂ revizuită: Cum va fi vremea la începutul primăverii

Săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare marte a țării, abatere termică pozitivă ce va fi mai pronunțată în nord-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acesti interval, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățlie de precipitații vor fi apropiate de cele nomale ale perioadei.

Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării și apropiat de cel mormal pentru această perioadă în rest.