Prognoza meteo lunară. Temperaturi peste normalul acestei perioade şi precipitaţii excedentare

Administraţia Naţională de Meteorologia a anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

15 ian. 2021, 10:29
Prognoza meteo lunară. Temperaturi peste normalul acestei perioade şi precipitaţii excedentare

PROGNOZA METEO pentru săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în vest și nord-est.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, anunţă ANM.

 

PROGNOZA METEO pentru săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Cantitățile totale de precipitații vor fi excedentare în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și în zona montană aferentă.

 

PROGNOZA METEO pentru săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021
Temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o tendință ușor excedentară, local, în regiunile vestice și sudice.

 

PROGNOZA METEO pentru săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifce pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Prognoza meteo 15 ianuarie. Ger în toată ţara şi ninsoare şi viscol la munte

Prognoza meteo 15 ianuarie VINERI. Vremea se va răci în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, unde valorile termice vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată, iar în a doua parte a nopții local va deveni geroasă. În restul teritoriului temperaturile diurne vor fi apropiate de mediile climatologice, dar cele nocturne vor coborî sub acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -13 și -4 grade. Ziua cerul va fi variabil în regiunile sudice și sud-estice și mai mult noros în restul teritoriulului, iar noaptea înnorările vor deveni mai persistente în jumătatea de sud-est. Va ninge în general slab cantitativ, în zonele montane, local în vest, nord-vest și centru și pe suprafețe mai mici în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua, la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 65…75 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea, trecător, viscolită, iar cu viteze mai mici și pe arii restrânse și în restul teritoriului. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 15 ianuarie BUCUREȘTI. Vremea va fi în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora noaptea, când trecător vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade.

Citeşte şi: Vortexul polar loveşte România. Meteorologii anunţă un nou val de ninsori, viscol şi ger în următoarele zile

Prognoza meteo 15 ianuarie SAMBATA

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineața, în nord-vest, nord, centru și nord-est, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și local va ninge slab, mai ales în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 1 grad, iar cele minime se vor situa între -20 de grade în estul Transilvaniei și -4 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI Vremea se va răci, iar valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -10 grade.

Prognoza meteo 15 ianuarie DUMINICA

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 și -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -8 grade. În cursul zilei, cerul va prezenta înnorări şi va mai ninge slab, local la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea nebulozitatea va mai persista îndeosebi în nord-est, unde vor mai fi posibile ninsori slabe, iar în celelalte regiuni va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada, dar trecător şi pe litoral. Mai ales spre sfârşitul intervalului izolat, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi temporar noros și, trecător, vor mai fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -11…-9 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.


loading...