Vortexul polar loveşte România. Meteorologii anunţă un nou val de ninsori, viscol şi ger în următoarele zile

Meteorologii anunţă ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă până vineri. La sfârșitul săptămânii, vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața.

13 ian. 2021, 10:11
Vortexul polar loveşte România. Meteorologii anunţă un nou val de ninsori, viscol şi ger în următoarele zile
Vortexul polar loveşte România. Meteorologii anunţă un nou val de ninsori în următoarele zile

Vortexul polar loveşte România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în zona montană înaltă.

În intervalul 13 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 10:00, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.
În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Vortexul polar loveşte România. La sfârșitul săptămânii, vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Citeşte şi: Prognoza meteo 13 ianuarie. Ninsori şi temperaturi de până la minus 10 grade. Cum va fi vremea la Bucureşti

„Sfârşitul săptămânii aduce într-adevăr o răcire în ceea ce priveşte vremea pentru că o masă de aer rece va staţiona cel puţin pentru următoarele zile până spre finele celei de-a doua decade a lunii ianuarie. În zonele depresionare vorbim de temperaturi cu minus 15, minus 18 grade Celsius şi cel mult minus 5 grade Celsius în zona litoralului”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la România TV.

Când revine vremea frumoasă?
Meteorologii spun că vom avea parte de frig şi ninsori în următoarele şapte zile, iar apoi temperaturile vor creşte.

„Durează cel puţin spre finele celei de-a doua decade a lunii ianuarie, după care, aşa cum arată informaţiile la acest moment, discutăm din nou de temperaturi în creştere de la o zi la alta.

După data de 18-19 ianuarie, începem să avem valori de 10-12 grade la nivelul maximelor în partea de vest a ţării”, a afirmat directorul ANM.