Prognoza meteo lunară. Vreme închisă cu ploi și lapoviță la început de martie. Când vin temperaturile de primăvară

Cod galben de viituri pe mai multe râuri și alertă cod rosu de avalansa la munte. Vremea se schimbă în toata țara în weekend. Vremea va fi închisă și va ploua. La munte, va fi lapoviță.

03 mart. 2023, 09:11
Prognoza meteo lunară. Vreme închisă cu ploi și lapoviță la început de martie. Când vin temperaturile de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicitii estimările meteorologice pentru intervalul 6 martie – 3 aprilie 2023.

Astfel, săptămâna viitoare valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar mai ales în sudestul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Temperaturi scăzute și ploi, lapoviță la munte. Vremea se schimbă în toată țara în weekend

În săptămâna 13 – 20 martie 2023 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și în zona montană aferentă, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 20 – 27 martie temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Citește și: Fenomenul meteorologic El Nino amenință clima mondială. „Riscă să alimenteze un nou vârf al temperaturilor mondiale”

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.