Prognoza meteo. Temperaturi scăzute și ploi, lapoviță la munte. Vremea se schimbă în toată țara în weekend

Vremea se menține rece în toată țara. Pe parcursul zilei se vor mai semnala ploi în sudul și sud-vestul țării, în timp ce la munte va cădea lapoviță. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade.

02 mart. 2023, 14:45
Prognoza meteo. Temperaturi scăzute și ploi, lapoviță la munte. Vremea se schimbă în toată țara în weekend

Prognoza meteo 3 martie. La noapte, cerul va fi variabil în nord și nord-est și mai mult noros în restul țării. Va ploua slab pe arii restrânse în sud-vest și izolat în sud și posibil în centru, iar în zonele montane aferente, trecător, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări la începutul nopții în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, mai scăzute în nordul Moldovei spre -7 grade. Pe alocuri în zonele joase va fi ceață.

București. Cerul va fi mai mult noros, condițiile de ploaie reduse, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.
Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 03.03.2023 Ora 08:00 – 04.03.2023 Ora 08:00

 

Prognoza meteo 3 martie / VINERI

Valorile termice diurne vor fi apropiate de cele specifice perioadei în majoritatea zonelor, local ușor mai ridicate în nord-vest, centru și în zonele deluroase din sud. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros și va ploua slab, pe arii restrânse în sud și sud-vest și izolat în centru, iar în zonele montane aferente vor fi precipitații slabe, mixte. Noaptea înnorările vor fi temporare și doar pe alocuri vor mai fi ploi slabe în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime, preponderent negative în jumătatea de nord, vor fi cuprinse între -7 și 4 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri în zonele joase se va semnala ceață.

București. Vremea va fi în general închisă, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor specifice perioadei, cu o maximă de 8…9 grade, iar minima nopții, de 3…4 grade, va fi mai ridicată decât normal la această dată.

Citește și: Prognoza meteo pe două săptămâni. Schimbare a circulaţiei atmosferice în martie. Ciclonul polar loveşte în multe zone

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice diurne vor fi în creștere în sudul și în estul țării unde se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii martie, iar în rest vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel că maximele se vor încadra în general între 7 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe mixte, dar izolat și trecător ploi slabe vor fi posibile ziua și în dealurile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, dar pe spații mai mici și temporar la viteze mai mici și în nord-vest, centru și sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 4 grade. Mai ales în orele dimineții, pe alocuri se va semnala ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul a 12 grade, însă noaptea va fi mai rece, cu o minimă spre 0…2 grade. În zona periurbană vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu: „De ce s-a adâncit Canalul Bâstroe? Americanii pregătesc intrarea cu trupe pentru așa-zisa menținere a păcii în Ucraina”

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară cu precădere în nord, în nord-est, în zonele montane și submontane. În jumătatea de nord a țării cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, dar în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei, temporar și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. În sudul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile posibil doar izolat, iar temperaturile vor fi în continuare peste normele perioadei. Vântul va avea unele intensificări la munte și pe spații mai mici și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 9 grade, local mai ridicate în sudul țării, spre 12…13 grade; minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. Dimineața, izolat se va semnala ceață.

București. Valorile termice diurne se vor menține ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.