Prognoza meteo luni 20 martie 2023. Vremea se încălzeşte! Zonele vizate de anunţul ANM

Vremea se va încălzi uşor în această săptămână, cu temperaturi peste mediile multianuale, atât în ţară, cât şi în Bucureşti.

19 mart. 2023, 13:51
Prognoza meteo luni 20 martie 2023. Vremea se încălzeşte! Zonele vizate de anunţul ANM
Prognoza meteo luni 20 martie 2023. Vremea se încălzeşte! Zonele vizate de anunţul ANM

LA NOAPTE  Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții în vestul și nord-vestul țării, anunţă ANM. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -7 grade Celsius, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest spre 8 grade Celsius. Pe arii restrânse se va produce brumă în centrul, estul și sudul țării, iar în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2-3 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească până spre -1 grad Celsius, unde vor fi condiții de brumă.

Citeşte şi: Prognoza meteo de Paşte 2023. Surpriză de la ANM, în ce zone se anunţă soare dogoritor, unde vom avea nevoie de umbrelă

LUNI Vremea va continua să se încălzească ușor, astfel că valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În jumătatea nordică a țării vor fi înnorări temporare, iar mai ales seara și noaptea, pe arii restrânse va ploua slab. La altitudini mari, la munte, vor fi posibile precipitații mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în zona montană înaltă și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade Celsius, iar cele minime între 1 și 8 grade Celsius. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18-19 grade Celsius, iar cea minimă de 4-6 grade Celsius.

MARTI Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab, cu precădere în prima parte a intervalului, pe alocuri în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte și izolat în rest. La munte, la altitudini de peste 2000 m trecător pot fi și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 20 de grade Celsius, iar cele minime între 1 și 8 grade Celsius. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar spre seară și la începutul nopții vor fi posibile ploi slabe de scurtă duată. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice, astfel că temperatura maximă va fi de 17-18 grade Celsius, iar cea minimă de 5-8 grade Celsius.

MIERCURI Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei, când va ploua slab, pe arii restrânse în zonele de munte și posibil, numai cu totul izolat, în centru, sud și est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 20 de grade Celsius, iar cele minime între 0 și 9 grade Celsius. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5-7 grade Celsius.

JOI Vremea se va menține în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vestul și nordul țării, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în nord-vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius, cu valori mai scăzute pe litoral și în deltă, iar cele minime se vor situa între 1 și 11 grade Celsius. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade Celsius, iar cea minimă de 6-8 grade Celsius.

DE VINERI PANA DUMINICA Deși valorile termice vor marca o scădere în vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est. Local și temporar vor fi precipitații, la început în regiunile nordice, apoi și în rest.