Prognoza meteo de Paşte 2023. Surpriză de la ANM, în ce zone se anunţă soare dogoritor, unde vom avea nevoie de umbrelă

În acest weekend vom avea brumă și îngheț în multe zone, iar pe alocuri se vor semnala ploi slabe și intensificări ale vântului. Vremea se încălzeşte însă spectaculos până la Pşate.

17 mart. 2023, 10:10
Prognoza meteo de Paşte 2023. Surpriză de la ANM, în ce zone se anunţă soare dogoritor, unde vom avea nevoie de umbrelă

Prognoza meteo Săptămâna 20 – 27 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo Săptămâna 27 martie – 3 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo lunară. Vreme de tricou de Florii 2023, ANM a anunţat temperaturi de vară înainte de Paşte

Prognoza meteo Săptămâna 3 – 10 aprilie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, anunţă ANM.

prognoza-4saptamani (47)

Prognoza meteo Săptămâna 10- 17 aprilie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

 

Prognoza meteo. Ciclon cu aer polar în weekend

Masa de aer rece care a pătruns în România în ultimele două zile se va retrage treptat spre est, dar nopțile se mențin încă reci, cu temperaturi care vor scădea sub pragul de îngheț în multe zone din țară.

Prognoza meteo de Paşte 2023. Ce vreme aduce iepuraşul în aprilie, Accuweather a actualizat hărţile

După o dimineață rece, în special în regiunile intracarpatice și în nord-vestul Moldovei, ziua de vineri, 17 martie, va aduce temperaturi moderate, de 6 – 10 grade, iar izolat și precipitații slabe. Maximele vor urca ceva mai mult, până la 12 – 14 grade, doar în Muntenia și Banat.

Noaptea, vremea se va răci puternic mai ales în Transilvania și Maramureș, unde minimele vor fi cuprinse între -1 și -8 grade, valori chiar mai coborâte fiind posibile în zonele depresionare. Local, se va semanal îngheț și în vestul și sudul țării.