Prognoza meteo marți 5 septembrie 2023. Vremea se răceşte, iar ploile revin în România

În mare parte din țară, cerul se va degaja, dar unele înnorări și izolat ploi slabe vor mai fi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în sudul și sud-estul extrem al teritoriului.

04 sept. 2023, 15:33
Prognoza meteo marți 5 septembrie 2023. Vremea se răceşte, iar ploile revin în România

Prognoza meteo marți 5 septembrie 2023. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est, sud-est și în extremitatea de vest, cu viteze în general de 40…50 km/h, iar în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, pe litoral și în Carpații de Curbură vor fi rafale și de 55…65 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 10…11 grade în depresiuni și 20…21 de grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe areale restrânse, în Transilvania se va forma ceață.

Citește și Meteorologii sunt în alertă! Cod galben de vânt puternic, de luni seară, pentru jumătate dintre județele țării

Prognoza meteo marți 5 septembrie 2023

BUCUREȘTI

Cerul va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări în a doua parte a nopții, ce vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

MARTI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va ameliora, iar valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și ploi slabe în extremitatea de sud-est a țării, iar – în a doua parte a zilei, pe arii restrânse în zonele montane și submontane și izolat în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, ziua, local în sud și sud-est, precum și la munte (în special în Carpații de Curbură), cu rafale în general de 45…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…21 de grade pe litoral. În orele dimineților, izolat va fi ceață, cu precădere în depresiuni.

BUCUREȘTI

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Pe parcursul zilei vor fi înnorări trecătoare și intensificări temporare ale vântului (cu rafale în general de 50…55 km/h). Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 27…28 de grade și minima de 14…16 grade.

MIERCURI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne vor continua să crească ușor și se vor situa local peste normele climatologice în vest și sud-est. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și doar cu totul izolat, după-amiaza, la munte și în regiunile sudice vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…20 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

JOI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va menține predominant frumoasă și va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii septembrie în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil la senin și doar trecător vor fi înnorări și izolat posibil ploi slabe la munte și în sud-estul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului, cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre, cu rafale de cel mult 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 20 de grade pe litoral. Spre dimineață pe spații mici, cu precădere în depresiuni, se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, mai scăzută în zona periurbană.

VINERI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în continuare predominant frumoasă, iar valorile termice vor scădea ușor în jumătatea de est unde se vor apropia de cele specifice datei, în timp ce în restul țării va fi mai cald decât normal în prima decadă a lunii septembrie; temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16…18 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar înnorări trecătoare vor fi la munte și în sud-estul extrem, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și local în Muntenia și Dobrogea (cu rafale de până la 50…55 km/h pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre). Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare frumoasă, iar valorile termice vor scădea ușor, apropiindu-se de cele specifice perioadei (ceea ce înseamnă nopți și dimineți răcoroase). Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări ziua (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general frumoasă și în încălzire treptată.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă și în ușoară încălzire de la o zi la alta.

Citește și Amenințarea El Nino! Experții susțin că anul viitor va fi cel mai cald din istorie iar fenomenele meteo extreme se vor intensifica