Prognoza meteo marți 6 septembrie 2023. Vremea se încălzește, iar soarele iese din nori. Care vor fi temperaturile

În mare parte din țară, cerul se va degaja, iar temperaturile vor cește. Cu toate acestea există o doză de instabilitate, existând șansa de ploi pe alocuri.

05 sept. 2023, 14:25
Prognoza meteo marți 6 septembrie 2023. Vremea se încălzește, iar soarele iese din nori. Care vor fi temperaturile

Prognoza meteo marți 6 septembrie 2023. Vremea va fi schimbătoare, cu posibile perioade de nori și șanse izolate de ploi ușoare în sud-estul țării. Vântul va fi în general slab până la moderat, cu unele rafale ușoare în sud-est. Temperaturile minime se vor situa între 4 și 6 grade în depresiunile din Carpații Orientali și între 19 și 21 de grade pe litoral. Dimineața, este posibil să apară ceață izolată, în special în depresiuni, conform anunțului făcut de ANM.

Citește și: Alertă meteo! ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe

Prognoza meteo marți 6 septembrie 2023.

LA NOAPTE – ÎN ȚARĂ

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și izolat posibil ploi slabe în extremitatea de sud-est a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…21 de grade pe litoral. În orele dimineții, izolat va fi ceață, cu precădere în depresiuni.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 7 septembrie 2023.

MIERCURI – ÎN ȚARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea și doar cu totul izolat, după-amiaza, la munte și în regiunile sud-estice vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…21 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

JOI – ÎN ȚARĂ

Vremea se va menține predominant frumoasă, iar valorile termice, comparabile cu cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil la senin și doar trecător vor fi înnorări și izolat posibil ploi slabe la munte și în sud-estul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est, cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre, cu rafale de cel mult 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade pe litoral. Spre dimineață, pe spații mici, cu precădere în depresiuni se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

VINERI- ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în continuare predominant frumoasă, iar din punct de vedere termic în jurul mediilor primei decade a lunii septembrie. Temperaturile maxime, fără variații semnificative față de intervalul precedent, se vor încadra în general între 23 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade (ceea ce înseamnă nopți și dimineți răcoroase), mai scăzute în despresiunile din estul Transilvaniei și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. Vor fi înnorări trecătoare la munte și în sud-est, însă condițiile de ploaie reduse, iar în restul zonelor cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și local în Muntenia și Dobrogea (cu rafale de până la 50…55 km/h pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre). Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare frumoasă, însă valorile termice vor scădea ușor, apropiindu-se de cele specifice perioadei (ceea ce înseamnă nopți și dimineți răcoroase). Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări ziua (rafale de 35…40 km/h), apoi va deveni slab. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

SAMBATA – ÎN ȚARĂ

Vremea predominant frumoasă și apropiată de normal din punct de vedere termic va persista. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…19 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea frumoasă va persista, iar valorile termice se vor menține apropiate de cele specifice perioadei (ceea ce înseamnă nopți și dimineți răcoroase). Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 11…14 grade.

DUMINICA, LUNI, MARTI – ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general frumoasă, iar din punct de vedere termic apropiată de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după-amiaza în zona montană.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă și apropiată de normalul termic al perioadei.

Citește și: Prognoza meteo pe regiuni. Cum se anunţă vremea în prima zi de şcoală