Prognoza meteo. Meteorologii Accuweather anunță când vin ninsorile în România. Unde vor cădea primii fulgi de zăpadă

Meteorologii Accuweather anunță că au mai rămas doar 13 zile până când iarna va pune stăpânire pe România. Primii fulgi de zăpadă vor cădea chiar la începutul lunii noiembrie, potrivit prognozelor meteo.
Alina Costache
23 oct. 2024, 13:24
Prognoza meteo. Meteorologii Accuweather anunță când vin ninsorile în România. Unde vor cădea primii fulgi de zăpadă

Prognoza meteo. Potrivit meteorologilor Accuweather, iarna își intră în drepturi la început de noiembrie, în România. Primii fulgi de zăpadă sunt așteptați să cadă pe 4 noiembrie, în orașele de munte, cum ar fi Predeal.

Prognoza meteo. Iarna pune stăpânire pe România

Meteorologii Accuweather au făcut deja previziunile pentru luna decembrie. În București și în marile orașe, la început de decembrie sunt așteptate zile senise și parțial înnorate. Temperatura medie va fi de aproximativ 7,4°C, iar primele precipitații sub formă de lapoviță sunt așteptate pe 11 decembrie, urmate de ploi.

În decembrie, primii fulgi de zăpadă vor cădea 17. Temperaturile vor rămâne relativ scăzute, fiind înregistrate minime cuprinse între -1 și -3°C în următoarele două săptămâni.

Vremea de Crăciun și Revelion

În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, cerul va fi parțial înnorat, iar temperaturile vor varia între 0 și 5°C. Nu sunt așteptate ninsori.  Pe 26 și 27 decembrie va ploua, iar vremea va fi mohorâtă.

Va ninge, însă, de Revelion. Pe 1 ianuarie temperaturile vor coborî semnificativ și se vor atinge minime de -8°C. Maximele nu vor depăși 0°C, oferind condiții ideale pentru un început de an cu zăpadă și ger, perfect pentru o petrecere de interior cu familia.

Citește și O nouă furtună tropicală aduce fenomene extreme: „În doar 24 de ore, precipitaţii cât în aproape două luni”

Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoza meteo. JOI În Țară, valorile termice diurne vor fi mai scăzute față de ziua precedentă în majoritatea zonelor, dar mai ales în est și în sud-est, și vor deveni în general apropiate de normalul climatologic al perioadei. La începutul zilei și noaptea, cu precădere în zonele joase de relief, va fi nebulozitate stratiformă, pe alocuri ceață și izolat burniță, iar în restul timpului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla moderat în regiunile sud-estice și în extremitatea de sud-vest și în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade în Dealurile de Vest.

În București valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și se vor situa în jurul celor normale perioadei. La începutul zilei și noaptea, vor fi nori joși și condiții de ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 3…6 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo. VINERI. În Țară, în regiunile estice și sud-estice, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, iar în restul țării vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei și noaptea, în special în zonele joase din centrul, estul și sud-estul teritoriului, va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre -5 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest spre 12 grade.

În București valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, însă dimineața și în a doua parte a nopții probabilitatea pentru nebulozitate joasă sau ceață va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo. SAMBATA. În Țară, valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice specifice perioadei în estul și sud-estul țării, iar în rest vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei și noaptea, în special în zonele joase din estul, sudul și centrul teritoriului, vor fi nori joși și pe arii restrânse ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, dar local și temporar și în nordul Moldovei și pe crestele montane din masivele sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral.

În București valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent și se vor menține în jurul normelor climatologice specifice pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul zilei și în a doua parte a nopții vor fi condiții pentru nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Citește și Orașele din România, transformate de temperaturile extreme în insule de căldură urbană

 

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri