PROGNOZA METEO. Se întoarce CANICULA. Unde vor fi temperaturi TROPICALE în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

09 iul. 2017, 11:07
PROGNOZA METEO. Se întoarce CANICULA. Unde vor fi temperaturi TROPICALE în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil la senin și doar în primele ore vor mai fi unele înnorări și izolat averse și descărcări electrice în zona montană, în extremitatea sud-estică a țării, dar și în cea de sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, iar în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, în sud-vestul Transilvaniei și local în Oltenia și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25…28 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În orele serii și noaptea, în vest și în nord-vest vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse ce pot avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii și căderi de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 34 de grade și disconfort termic ridicat; indicele temperatură-umezeală ( ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 18…20 grade.

PROGNOZA METEO MARTI.Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, iar disconfortul termic se va accentua; va fi caniculă după-amiază în jumătatea de sud-vest, unde se vor înregistra frecvent valori maxime de 35…37 de grade, iar în Banat în jurul a 38 de grade, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. În celelalte regiuni vor fi temperaturi maxime între 30 și 34 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 24…26 de grade, iar pragul disconfortului termic se va atinge pe spații mici. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în special în doua parte a zilei și la începutul nopții, local în zonele montane și în regiunile nordice și centrale și pe spații restrânse în rest; ploile vor avea și caracter torențial, vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 24 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic accentuat; maxima temperaturii aerului se va situa în jurul a 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI.În regiunile vestice, nordice și centrale, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, în schimb în sud și sud-est vremea se va menține local caniculară, disconfortul termic va fi accentuat în mare parte din interval, iar noaptea va fi tropicală, valorile necoborând sub 20 de grade.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, mai ridicate în Câmpia Română și în Lunca Dunării, până în jurul a 37 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade. În jumătatea nordică a țării și în zonele de deal și de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor lua și aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat în mare parte din interval; temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, minima de joi dimineață de 20…22 de grade, iarindicele temperatura-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară când vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO JOI.Vremea va fi în general instabilă și se va răci în toate regiunile. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte și local în rest. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

VINERI, SAMBATA, DUMINICA.Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea vestică a țării.

BUCUREŞTI.Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Vor mai fi condiții pentru ploi de scurtă durată.