PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă ploi şi lapoviţă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Începând de joi, vremea se răceşte în toată ţara. În sudul, estul și centrul teritoriului temporar înnorările vor fi accentuate pe parcursul zilei și seara când vor fi precipitații în general moderate cantitativ, ce vor avea și caracter de aversă; în Oltenia, Moldova și Dobrogea și local în Muntenia vor fi ploi, dar trecător și măzăriche sau lapoviță, iar în sudul și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte.

25 feb. 2020, 20:56
PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă ploi şi lapoviţă în următoarele zile

ROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în regiunile vestice și nord-vestice. Spre dimineață va ploua pe spații mici în Maramureș și în nordul Crișanei, iar în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la peste 1600 m altitudine, cu rafale de până la 70…80 km/h, dar local și temporar și în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze de 40…50 km/h.

Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an în majoritatea zonelor, se vor încadra între -5 grade în depresiunile intramontane și 8…10 grade în Câmpia și Dealurile de Vest. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, peste media climatologică a datei, va fi de 2…3 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie, în special în sudul, în estul și în centrul țării, unde valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară. Astfel, cele maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. În regiunile intracarpatice, înnorările se vor accentua și va ploua pe arii extinse. Vor fi mai ales averse (de ploaie, iar izolat și trecător și de grindină sau măzăriche), local se vor semnala descărcări electrice (cu probabilitate mai mare în Banat și în vestul Transilvaniei), iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși -în intervale scurte de timp sau prin cumulare- 15…25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare mai ales seara și noaptea, iar ploi în general slabe vor fi local în Oltenia și jumătatea de nord a Moldovei și izolat în Muntenia, posibilitatea pentru manifestări de instabilitate fiind mai redusă. La munte, ziua vor fi ploi și lapoviță sau măzăriche și doar la altitudini de peste 1700 m va ninge, iar pe parcursul nopții vor predomina treptat ninsorile, mai consistente în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Orientalilor. Vântul se va intesifica la munte, în special în zona înaltî, unde rafalele vor depăşi 80…90 de km/H, iar noaptea va fi viscol. Intensificări locale şi temporare vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari, de 50-60 KM/H, izolat peste 70…75 KM/H, în vest, sud-vest şi centru, putând lua aspect de vijelie. 

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade (valori cu 12…13 grade peste media multianuală a datei), iar cea minimă de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va răci accentuat în toată țara. În sudul, estul și centrul teritoriului temporar înnorările vor fi accentuate pe parcursul zilei și seara când vor fi precipitații în general moderate cantitativ, ce vor avea și caracter de aversă; în Oltenia, Moldova și Dobrogea și local în Muntenia vor fi ploi, dar trecător și măzăriche sau lapoviță, iar în sudul și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte. În sud-est vor fi posibile descărcări electrice și izolat grindină. În regiunile vestice și de nord-vest precipitațiile se vor semnala pe spații mici ziua când vor predomina ploile, dar vor fi în extindere noaptea când ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și, mai ales în Dealurile de Vest, se va depune strat de zăpadă. În zonele montane vor fi mai ales ninsori, local consistente și viscolite. Vântul va sufla tare la munte, în special la altitudini mari, cu viteze de peste 70…80 km/h determinând transport de zăpadă și temporar diminuarea vizibilității. Intensificări locale vor fi pe parcursul zilei și în regiunile sudice, în general cu 50…60 km/h, iar noaptea în cele vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei și 12 grade în Dobrogea, iar cele minime în general între -7 și 3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci accentuat, astfel că maxima temperaturii aerului va fi de 10…11 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va avea înnorări temporare, vor fi ploi slabe, de scurtă durată, iar în orele serii posibil averse de măzăriche sau lapoviță. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 50…55 km/h pe parcursul zilei.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general închisă, iar dinspre regiunile vestice aria precipitațiilor se va extinde treptat și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Precipitațiile se vor semnala temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului și vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant sub formă de ninsoare în zonele submontane și în Maramureș, mixte în Transilvania și mai ales ploi în rest. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra local îndeosebi în vest, nord-vest și centru, iar la munte cu precădere în masivele vestice și sudice, la altitudini mari- temporar va sufla tare viscolind ninsoarea și spulberând zăpada determinând astfel scăderea vizibilității. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara temporar va ploua slab. Vântul se va intensifica treptat din a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și va fi în general normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil și trecător vor fi precipitații mixte la începutul intervalului în Moldova și Dobrogea, iar către sfârșitul nopții vor fi predominant ploi în Banat și Crișana. La munte va ninge slab în primele ore ale zilei în masivele sudice și estice, iar către orele dimineții și în Munții Apuseni. Vântul va avea intensificări la munte, ziua în est și trecător în sud și centru, iar noaptea local și în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 și 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -10…-12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în general frumoasă și apropiată de normal din punct de vedere termic. Vântul va sufla moderat în cursul zilei și slab seara și noaptea. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
01.03.2020 ORA 08 – 04.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor crește treptat, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă. Probabilitatea de precipitații va fi temporar ridicată.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor crește treptat, iar vremea va deveni deosebit de caldă. Probabilitatea de ploaie va fi trecător ridicată.