PROGNOZA METEO. Nicio zi fără umbrelă şi haine groase. Weekendul se anunţă tot ploios

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o săptămână ploioasă în toată ţara, cu furtuni locale, grindină şi fulgere. Nici weekendul nu vine cu veşti bune.

RomaniaTV.net
23 iul. 2018, 14:18
PROGNOZA METEO. Nicio zi fără umbrelă şi haine groase. Weekendul se anunţă tot ploios

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va avea înnorări mai accentuate în sudul și estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, unde vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Izolat cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 grade în Transilvania și 22 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări accentuate și vor mai fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. În sudul, estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și munte, înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite și de intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice. Vor mai fi condiții de grindină. În regiunile vestice, ploile de scurtă durată se vor semnala local, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 21 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse moderate cantitativ și, posibil, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări accentuate și pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiaza și seara. Izolat cantitățile de apă vor mai fi însemnate și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 13 și 22 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Instabilitatea atmosferică va continua să fie ridicată în cea mai mare parte a țării. Cu precădere după orele amiezei și în timpul nopții, cerul va prezenta înnorări accentuate și pe arii relativ extinse vor fi averse, ce vor avea și caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Local se vor înregistra cantități însemnate de apă și punctiform va cădea grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea instabilă va persista. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi averse, ce vor avea mai ales caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Local se vor înregistra cantități însemnate de apă și punctiform va cădea grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 13 și 22 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

SAMBATA – MARTI
Vremea va continua să fie instabilă, mai ales în primele două zile ale intervalului. Local și temporar, dar mai ales în orele amiezilor și serilor, vor fi averse și descărcări electrice.