PROGNOZA METEO. Ninsoare, lapoviţă şi ploaie în mare parte din ţară. Cum va fi vremea în Ajun şi de Crăciun

PROGNOZA METEO. Vineri, în vestul, nordul și centrul țării, cerul se va menține mai mult acoperit și va ninge. În regiunile vestice, va fi lapoviţă sau va ploua, favorizând depuneri de polei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și precipitațiile cu totul izolate, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade. Şi în Capitală, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. Înnorările vor persista şi în weekend când vor mai cădea precipitații, sub formă de ninsoare, dar trecător și lapoviță și ploaie.

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 13:42
PROGNOZA METEO. Ninsoare, lapoviţă şi ploaie în mare parte din ţară. Cum va fi vremea în Ajun şi de Crăciun

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, mai mult acoperit în vestul, nordul și centrul țării. Va ninge în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Banatului și a Transilvaniei, Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali și doar izolat în restul zonei montane și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde va spulbera zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -12 și -2 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, se va produce ceață.

Şi în Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, uşor mai scăzută decât în mod normal la această dată, va fi de -6…-4 grade. Spre dimineață, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO. Vineri, în vestul, nordul și centrul țării, cerul se va menține mai mult acoperit și vor cădea precipitații, pe arii mai extinse seara și noaptea. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, iar în regiunile vestice, trecător și sub formă de lapoviță sau ploaie, favorizând depuneri de polei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și precipitațiile cu totul izolate, în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață, îndeosebi dimineața.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în vestul, nordul și centrul țării, înnorările vor persista și vor mai cădea precipitații, sub formă de ninsoare, dar trecător și lapoviță și ploaie, favorizând depuneri de polei. Astfel de manifestări, în condițiile unui cer temporar noros, vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, cu precădere în cursul zilei. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări, îndeosebi în regiunile sud-vestice și de răsărit, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, mai mult noros în cursul zilei și la începutul nopții, când temporar, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va încălzi ușor, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest și în sud-vest. În regiunile nordice, estice și centrale, cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse, vor fi precipitații, mixte. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări, îndeosebi ziua, când în vest, local, vor fi mai ales ploi, iar în sud-est, izolat, ploaie slabă sau burniță. La munte, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Se mențin condiții de producere a poleiului. Vântul va avea intensificări susținute la munte, cu viteze mai mari pe creste, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la cote mai reduse, și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -1 și 5 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, va fi ceață.

La Bucureşti, vremea se va încălzi ușor. Cerul avea înnorări în cursul zilei, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va continua să se încălzească îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei în nordul teritoriului, iar în zona montană vor mai fi precipitații mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar izolat și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase se va forma ceață.

La Bucureşti, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO. Marţi, miercuri şi joi, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în nord, nord-vest și la munte. În zonele joase de relief, mai ales în timpul nopților și dimineților va fi ceață.

În Capitală, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar mai ales în timpul nopților și al dimineților va fi ceață.