PROGNOZA METEO. Ninsori abundente, strat de zăpadă consistent şi viscol până miercuri

PROGNOZA METEO. Ninsorile pun stăpânirea pe România, chiar dacă suntem la final de luna martie. Meteorologii anunţă ninsori abundente, strat de zăpadă consistent şi viscol până miercuri. 

RomaniaTV.net
22 mart. 2020, 19:55
PROGNOZA METEO. Ninsori abundente, strat de zăpadă consistent şi viscol până miercuri

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi închisă şi va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara. În zonele montane și înregiunile sudice precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi în general moderate cantitativ și se va depunestrat de zăpadă mai consistent. Excepție va face Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar în cursul zilei și estulMunteniei, unde se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. În restul teritoriului va maininge slab, cu precădere ziua. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cuviteze de 40…60 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 în estulTransilvaniei și 6 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 2 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Temperatura maximă va fi de 2…3grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad. Temporar vor fi precipitații, ziua sub formă de ninsoare,lapoviță și trecător ploaie, iar noaptea va ninge. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, viscolindninsoarea mai ales pe parcursul nopții.

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în general închisă şi se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în toatăţara. Va ninge în sudul și sud-vestul țării, local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Excepție va faceDobrogea, unde vor fi precipitații mixte. Va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în Oltenia șiîn zona montană aferentă. Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, între 50 și 70 km/h local în sud,sud-est și la munte și izolat în rest. Temporar ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă. Izolat se vaforma ghețuș sau polei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral,iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -10 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece. Va continua să ningă, cu precădere în cursul zilei, astfelîncât stratul de zăpadă total depus, neuniform, va avea grosimi de aproximativ 8…14 cm. Vântul va avea
intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitațiilor, astfel încât acestea se vor semnala pe arii tot mairestrânse, cu o probabilitate mai mare în vestul, sud-vestul și centrul țării. Cerul, mai mult noros ziua, va deveni variabilnoaptea în majoritatea regiunilor. La munte va ninge, iar în restul teritoriului vor fi predominant ninsori. Vântul va aveaintensificări mai ales în prima parte a intervalului, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 45 – 65km/h, precum și la munte, unde vor fi rafale de până la 70…80 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade.

BUCUREȘTICerul va fi mai mult noros ziua, când vor mai fi condiții pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare,apoi va deveni variabil. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze ce vor atinge 45…50 km/h. Temperaturamaximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO JOI

Vremea se va încălzi în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în regiunile vestice și sud-vestice.Acestea vor fi mixte la munte și predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief. Vântul va mai avealocal și temporar intensificări, cu precădere în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, îngeneral, între 7 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi accentuat. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va mai avea intensificări. Temperatura maximăva fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.