Prognoza meteo. Ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute, iarna se întoarce

Cerul va fi variabil, mai mult noros în sudul, estul ţãrii şi parţial în centru. Pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie în Muntenia şi Dobrogea, mai ales ninsoare în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi cu totul izolat, posibil mixte, în Moldova şi estul Transilvaniei.

22 feb. 2023, 21:48
Prognoza meteo. Ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute, iarna se întoarce

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea se va rãci în regiunile extracarpatice, unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceastã datã, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor menţine peste mediile climatologice. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult noros în estul, sudul şi parţial în centrul ţãrii; local la munte vor fi precipitaţii mixte la altitudini sub 1500 m, iar la altitudini mai mari predominant ninsori, pe arii restrânse va ploua în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia şi cu totul izolat se vor semnala mai ales ploi în Moldova şi estul Transilvaniei. Din orele serii nebulozitatea se va extinde treptat şi în restul teritoriului, iar noaptea vor fi ploi în nord-vest, vest şi sud-vest, local în sud şi cu totul izolat în centru, în timp ce la munte, la altitudini de peste 1400 m, vor fi şi ninsori şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte la altitudini de peste 1700 m şi în sudul Banatului, unde la rafalã se vor atinge viteze de peste 70…80 km/h, dar pe arii restrânse, în prima parte a intervalului şi în regiunile sudice, iar noaptea în cele estice (rafalele vor fi în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai scãzute în nordul Moldovei spre 2 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi închisã şi se va rãci semnificativ, astfel încât valorile termice diurne se vor apropia de normele perioadei. Trecãtor va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de pânã la 30…35 km/h). Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

 

Tranziţie capricioasă între anotimpuri, se trece brusc de la tricou la palton, cu umbrela neapărat în rucsac

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi în general închisã şi temporar va ploua în vestul, centrul, nordul, nord-estul ţãrii, iar pe parcursul zilei local şi în restul teritoriului. Ploile vor fi mai intense noaptea în Crişana, Maramureş, Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, unde pe alocuri se vor acumula cantitãţi de peste 20…30 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificãri în regiunile vestice, estice, sud-estice, unde la rafalã vor fi viteze în general de 45…55 km/h, dar şi la munte, cu precãdere în a doua parte a intervalului, când la altitudini mari, rafalele vor depãşi 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine în general închisã şi trecãtor, ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Noaptea se va forma ceaţã.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Pe parcursul zilei, vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în sud şi în est, în timp ce în vestul teritoriului valorile termice vor fi în scãdere şi se vor apropia de normele perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6…8 grade local în Câmpia şi Dealurile de Vest şi în jurul a 20 de grade în Lunca Dunãrii; aria de nebulozitate şi ploi va fi în extindere şi va cuprinde regiunile intracarpatice, apoi şi mare parte a Olteniei şi nordul Moldovei. În cursul nopţii, rãcirea vremii se va resimţi în vest, nord-vest şi centru şi în zonele submontane unde pe alocuri ploile se vor transforma în lapoviţã şi trecãtor ninsoare, iar în restul teritoriului pe spaţii mici va ploua. La munte, la începutul intervalului se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local, cu precãdere în zonele de deal şi de munte din vest şi nord- vest, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade, mai ridicate în sud-est. Mai ales ziua, vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în zonele joase de relief.

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi apreciabil, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 17 grade (cu 10 grade mai ridicatã decât cea normalã la aceastã datã), iar cea minimã va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare spre searã şi noaptea când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO. „Babele” nu se dezmint nici în 2023, vom avea fluctuaţii mari de temperatură şi precipitaţii în fiecare zi
DUMINICA

TARA
În vest, centru şi nord, vremea va fi mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei), cerul va fi noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, predominant ninsori şi lapoviţã. O scãdere de temperaturã se va resimţi local şi în sud şi sud-est, totuşi în aceste zone vremea va fi în general mai caldã decât în mod obişnuit, înnorãrile vor fi temporare, va ploua local, iar în dealurile subcarpatice vor fi posibile precipitaţii mixte. La munte vor predomina ninsorile ce vor fi local consistente. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai ridicate în regiunile sudice, posibil spre 16…17 grade în sudul extrem al Munteniei şi al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini mari la munte şi pe arii restrânse, trecãtor şi în celelalte zone, anunţă ANM.

BUCURESTI
Deşi în scãdere faţã de intervalul precedent, valorile termice vor continua sã se situeze peste normele perioadei. Temperatura maxima va fi de 11…14 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Vremea va continua sã se rãceascã în regiunile sudice, iar la nivelul întregii ţãri valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Vor fi precipitaţii locale, cu caracter temporar, în majoritatea zonelor.
BUCURESTI
Vremea va continua sã se rãceascã şi vor fi precipitaţii temporare.